Verhalen

Doneeractie voor behandeling 4-jarige Zeb

Midden Limburg

Bijna vijf jaar is hij, en al bijna drie jaar lang in behandeling voor neuroblastoom kinderkanker: Zeb. Hij woont samen met zijn ouders in Weert, maar brengt een groot deel van zijn tijd door in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. 

Helaas blijkt hij daar niet genezen te kunnen worden en is zijn enige kans op overleving nu een nieuwe behandeling in een gespecialiseerd ziekenhuis in Italië. Om deze dure behandeling, die niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar, te bekostigen, zijn, zijn ouders een doneeractie gestart.

“Zeb weet dat hij ziek is, maar om hem zo veel mogelijk onbezorgd te laten, weet hij zelf niet hoe ernstig het is”, zo is te lezen op de website die Zebs familie heeft gelanceerd. 

“Zeb zijn kankerkralenketting heeft momenteel al 699 kralen en er komen dagelijks nog kralen bij. Onze grootste wens is om die laatste belangrijke kraal eraan toe te voegen: de bloemenkraal die symbool staat voor het positief afsluiten van de behandeling.”

Fantastisch nieuws voor de 4-jarige Zeb en zijn ouders: het benodigde bedrag van € 400.000,- voor zijn behandeling in een gespecialiseerd ziekenhuis in Italië is binnen. Een week na de start van de doneeractieis er voldoende geld binnengestroomd om het jongetje, dat al bijna drie jaar aan neuroblastoom lijdt, zijn laatste kans op genezing te bieden.

Meer over Zeb, zijn behandeling en de doneeractie is te vinden op de website www.redtopperzeb.nl. 
Doneren kan via de website, of direct via: 
https://whydonate.com/nl/fundraising/doneeractie-red-topper-zeb 
 


DONATIES BLIJVEN WELKOM

Ondertussen lopen er nog talloze acties om Zeb en zijn ouders financieel te ondersteunen. Zij weten als geen ander hoe belangrijk is om veel geld binnen te halen voor het onderzoek naar en de behandeling van neuroblastoom en eventuele andere kinderen die in aanmerking komen voor niet-vergoede behandelingen in het buitenland.

In de statuten van de ‘Stichting Red Topper Zeb’ is dan ook vastgelegd wat er met de gelden gebeurt die overblijven na de afronding van het traject van Zeb, zo is te lezen op de speciaal daarvoor opgerichte website www.redtopperzeb.nl/FAQ/ 

 

Daar is ook te zien welke acties er voor de komende dagen en weken op touw zijn gezet om het gezin uit Weert naar Rome te helpen. 

 

Ondanks dat het streefbedrag van 
€ 400.000 voor de behandeling van 
Zeb vandaag bereikt is gaan deze acties dus gewoon door.
 

 

DONEREN

Meer over Zeb, zijn behandeling, de doneeractie en de vele acties die worden georganiseerd is te vinden op de website www.redtopperzeb.nl

Doneren kan via de website, of direct via deze link: whydonate.com/nl/fundraising/doneeractie-red-topper-zeb

Ook staan er verspreid door de regio talloze donatiebussen - een overzicht van alle locaties vind je hier:
www.redtopperzeb.nl/DONEREN/