Deelnemer Duurzaamheidsfestival Leudal 2018: Leudal Energie

Diverse datums en diverse locaties
6 - Jun - 2018 - 19:30 - 13 - Jun - 2018 - 23:59

 

Leudal Energie: groene stroom van eigen bodem

Wat is er nu leuker dan je stroom zelf opwekken in je achtertuin en er een goed rendement op halen?

Binnenkort gaat de Energiecoöperatie Leudal Energie een heus windpark oprichten nabij het dorp Neer, waar de inwoners van Leudal op meerdere wijze van kunnen profiteren: Windpark De Kookepan. Door lid te worden van de coöperatie kunnen de inwoners meebeslissen over het toekomstige energiegebruik in de gemeente, maar ook deelnemen in het windpark. Dat betekent dat je geld uitleent aan de coöperatie, wat gebruikt wordt voor de bouw van de molens. Je ontvangt daarvoor 4% tot 6% rente, vijf tot 15 jaar lang.

In Leudal worden daarom 3 info avonden georganiseerd, waar iedereen welkom is (entree gratis):

-De Nassaurie , Grathem: woensdag 6 juni, vanaf 19.30 uur

-De Bombardon, Heythuysen: Woensdag 13 juni, vanaf 19.30 uur

Tijdens de bijeenkomsten wordt de mogelijkheid tot investeren in het windpark toegelicht.

 

Leudal Energie bestaat nu 5 jaar.

Tijdens de avonden zal worden ingegaan op de vele projecten die Leudal Energie in haar 5-jarige bestaan heeft opgestart:  Door het project “Leudal zoekt zon” hebben ruim 400 burgers besparingsadvies gekregen en zijn er honderden zonnepanelen in Leudal geplaatst. Er werden twee basisscholen voorzien van ruim 400 zonnepanelen. Door aansluiting bij de energieleverancier van 100% groene stroom kunnen particulieren en bedrijven nu lokaal opgewekte groene stroom bij Leudal Energie afnemen. Hierdoor is het ledental gegroeid naar 275.

Voor de komende jaren staan er grotere projecten op stapel:  een collectieve zonnestroomproject op het dak van het Gemeentehuis, asbestsanering in combinatie met plaatsen van zonnepanelen, een zonneweide en het bouwen van windpark  De Kookepan. Uiteindelijk zullen we zo samen de energietransitie in Leudal vorm geven met een schone en leefbare toekomst als uitkomst.

Leudal Energie doet dit samen met de Gemeente Leudal en de koepelorganisatie REScoopLimburg, die ook betrokken is bij de windprojecten in Nederweert, Peel en Maas en Weert.

Meer informatie bij Leudal Energie:

Wim Geelen                      06-43877018

Joost van der Stappen    06-29905885

Har Geenen                       06-10687536