1 dec 2022Advertorial

Ela Hommen opent op 4 december haar tattooshop in Roggel

Voor Ela Hommen is het als een droom die uitkomt. Een tattooshop onder haar eigen naam! Op zondag 4 december opent Ela met een Open Dag haar zaak aan de Tramstraat 29 in Roggel. Daarmee hoeven mensen uit de regio die een tatoeage of piercing willen niet meer naar Roermond of Weert. Tot op heden zijn daar de dichtstbijzijnde tattooshops gevestigd.

Vooralsnog gaat de tattooshop alleen op zondag open, maar Ela en haar partner Kenrick Timmermans, die het plaatsen van piercings voor zijn rekening neemt, hopen de openingstijden snel te kunnen verruimen

Ela en Kenrick Timmermans hebben de voormalige garage van Kenricks ouders aan de Tramstraat grondig verbouwd. De ruimte oogt nu als een professionele tattooshop met een mooie receptie, een uitstekend geoutilleerd behandelgedeelte en een praktisch keukenblok. Een gezellig zitje completeert het geheel. “Sfeer is belangrijk,” legt Ela uit. “Onze bezoekers moeten zich hier op hun gemak voelen.”

Ware kunststukjes

Ela Hommen (26) en Kenrick Timmermans (28) wonen in Stevensweert. Ela, die gespecialiseerd is in black and grey realisme maar op verzoek van klanten ook kleur voor highlights in tattoos gebruikt, pendelt vier dagen per week naar Zwolle waar zij als tatoeëerder werkt. Kenrick werkt bij de Hobbyist in Hunsel. Dat beiden een voorliefde voor mooie tattoos hebben etaleren ze zichtbaar op hun armen; ware kunststukjes die een portfolio overbodig maken! Ela: “Bij Rob Holterman in Zwolle waar ik nu drie jaar werk, heb ik het vak geleerd. Ik was altijd al heel creatief en teken en schilder al zo lang als ik weet. In Duitsland heb ik een designeropleiding gevolgd. Tekenen en schilderen zijn echter toch heel iets anders dan tatoeëren. Bij Rob Holterman heb ik de techniek van het tatoeëren goed onder de knie gekregen.”

“Wij werken volgens GGD-richtlijnen”

“Het toepassen van de juiste techniek is voor een tatoeëerder héél erg belangrijk. Je mag absoluut niet te diep prikken en je wilt je client zeker geen littekens bezorgen. Hygiënisch werken is in ons beroep essentieel. Je werkruimte moet altijd schoon en gedesinfecteerd zijn. Ik maak ook altijd gebruik van nieuwe naalden en nieuwe inktcups om infecties te voorkomen. Vanzelfsprekend wissel ik ook steeds mijn handschoenen. Onze tattooshop is helemaal opgezet conform de richtlijnen van de GGD en daar worden wij ook op gecontroleerd.

Mandala

Wanneer iemand komt voor een tatoeage, neem ik altijd eerst ruim de tijd voor een informeel gesprek. De wensen van de klant moeten helder zijn. Welke tatoeage wil hij of zij en in welke stijl? Waar op het lichaam moet de tattoo moet komen? Ik merk dat mensen vaak een bepaalde afbeelding van een geliefde willen. Dat kan een persoon maar ook een dier zijn. Ook namen en verwijzingen naar hobby’ zijn gewilde thema’s. Mandala’s zijn nog altijd heel populair.” Gevraagd naar de vreemdste tattoo die Ela ooit gezet heeft, vertelt ze lachend dat ooit een tractorfan bij haar kwam die na een verloren weddenschap een afbeelding van een echte ‘John Deere’ inclusief logo op zijn zitvlak getatoeëerd wilde hebben. “Maar ik ga echt niet alles tatoeëren,” zegt Ela. “Voor aanstootgevende uitingen ben je bij mij echt aan het verkeerde adres”

Piercings

Het plaatsen van piercings behoort tot de expertise van Kenrick. Prikken in het menselijk lichaam is hem niet vreemd. Jarenlang was de Roggelnaar, die opgeleid is tot medisch laborant, werkzaam op priklocaties van ziekenhuizen in Heerlen en Roermond. Ook het aanbrengen van piercings gebeurt volgens Kenrick Timmermans onder strenge GGD-richtlijnen waarin is opgenomen dat jongeren van 12 tot 16 jaar alleen een piercing mogen laten zetten met toestemming van hun ouders (of voogd). Jongeren vanaf 16 jaar en ouder mogen zelf bepalen of ze een piercing laten zetten maar voor een tattoo is de toestemming van de ouders tot het 18e jaar vereist.

Open Dag

Op zondag 4 december zijn belangstellenden van harte welkom op de Open Dag bij Ela Hommen en Kenrick Timmermans aan de Tramstraat 29 in Roggel. Iedereen die op 4 december een afspraak maakt voor een tattoo of piercing mag rekenen op een korting van 20%.

Meer informatie: Instagram: Ela_Hommen_Tattoo

                               Facebook:  Ela Hommen Tattoos

                               Mail: ElaHommenTattoos@gmail.com