Advertorial

HALLO Ondernemer: Vers vanuit het land direct  in de boerderij-automaat “Klanten komen zo nooit voor een gesloten deur”

Brumholt 4, 6086 PW Neer

Op de Brumholt te Neer, dit is een oude weg van Neer naar Roggel, ligt het bedrijf Beeren Groenteteelt van Rob en Leontien. Dit bedrijf ligt op dezelfde plaats als waar de opa van Rob 80 jaar geleden is begonnen en waar zijn vader en moeder ook al een gemengd bedrijf runden met varkens en tuinbouwproducten.

Vandaag de dag telen ze nog steeds met veel passie asperge, gele en groene courgette, Chinese kool en sinds dit jaar zijn er de aardbeien aan toegevoegd. Vanuit hun klantenkring kwam de vraag naar aardbeien.

Mede met deze gedachten zijn ze hun teeltprogramma gaan aanpassen want je moet telen waar de consument om vraagt en niet omdat je het al jaren zo gedaan hebt. 

 

Met de asperge die ze telen hebben ze zich al jaren gefocust op smaak en minder op volume. Dit zelfde hebben ze nu ook voor hun aardbeien gedaan. Ze kijken vooral naar smaak en gezondheid van de nieuwste rassen. Net als opa wordt nog altijd in de volle grond geteeld. Iets wat de smaak zeker ten goede komt. Ook wordt vruchtwisseling toegepast om een betere bodemkwaliteit en biodiversiteit te creëren. 

Al jarenlang worden de producten aan de veiling geleverd maar dan is voor Rob en Leontien vaak onbekend wie de afnemers zijn. Je brengt maar en hoopt dat je er een eerlijke prijs voor kunt ontvangen maar waar de producten naar toe gaan weten ze niet. Het gaat op in het grote volume en smaak is niet meer te selecteren. Iets wat ze erg jammer vinden.

Afgelopen jaren is de huisverkoop aan particulieren gestaag gegroeid mede door de nieuwe rage “korte keten” en “kopen bij de boer”.

Dit willen zij ook verder uitbreiden. Een winkel aan huis zien ze niet zitten, er zal iemand aan huis moeten blijven. Werken “op het veld” blijft toch hun passie. Maar klanten aan een gesloten deur laten komen vinden ze ook niks.

 

Boerderij-verkoopautomaat.

Om toch hun klanten van dienst te kunnen zijn en nog beter bereikbaar te zijn hebben ze geïnvesteerd in een Boerderij-verkoopautomaat. Sinds half april staat deze op hun bedrijf en klanten kunnen op een moment dat het hun uitkomt de producten kopen. Dit zijn eigen verse producten aangevuld met seizoens/streekproducten. Betalen gebeurt via pin of contactloos. Een betalingsmanier die sinds 2020 sterk is toegenomen. Het is zelfs mogelijk om een bestelling door te geven. De klant krijgt dan een code toegestuurd en kan hiermee zijn bestelling op een later tijdstip uit de automaat ophalen.

De twee ondernemers zijn er zeer over te spreken en weten nu waarvoor ze zich inzetten. Dat geeft voldoening, een eerlijke prijs en de directe contacten met de consumenten spreekt hun zeer aan.

Volg Beeren Groenteteelt ook op face-book  https://www.facebook.com/Beeren-Groenteteelt-107363054741165