Advertorial

Wervingscampagne “Uw spaargeld verdient veel beter” groot succes!!

Burgerwindpark De Kookepan

Wervingscampagne “Uw spaargeld verdient veel beter” groot succes!!

 ‘inwoners van Leudal kunnen nog meedoen’

Sinds de start van de ledenwervingscampagne van coöperatie Leudal Energie enkele maanden geleden melden zich elke week tussen de 5 en 10 nieuwe leden. Bijna elk nieuw lid heeft belangstelling in een mogelijke investering in burgerwindpark De Kookepan.

Het gaat om een windpark van 3 turbines in Neer op ruim 2 km oostelijk van het huidige windpark in het gebied de Kookepan, vandaar de naam. De turbines zullen voor 8000 huishoudens groene stroom gaan opwekken. De gemeenteraad heeft begin juli de vergunning hiervoor goedgekeurd.

Om het project te kunnen realiseren moet Leudal Energie begin oktober kunnen aantonen over voldoende eigen vermogen te kunnen beschikken.

De totale investering bedraagt 15 miljoen euro waarvan Leudal Energie tussen 15-20 % eigen vermogen moet inbrengen. Het resterende financiert de bank. Het gaat dus om een bedrag van ca. 2,4 miljoen euro. Dat lijkt veel, echter na ruim 3 maanden van intensief werven is tot op dit moment al 1,9 miljoen euro toegezegd.

'We zijn er bijna…’

Inwoners van Leudal kunnen  dus nog steeds meedoen en een mooi rendement (4 tot 6%) halen op de  investering. Wilt u meer weten meld u zich dan aan als lid op  www.leudalenergie.nl of bel met Har Geenen 0610687536