Advertorial

ZAKENPRAAT: Anne’s ijs & koffiesalon in Thorn en Wijs & Koffie in Heythuysen: een smakelijke samenwerking met boerenroots.

Thorn / Midden-Limburg

In het pittoreske Thorn is de ijssalon aan de Hoogstraat al ruim 26 jaar een begrip. Sinds 2017 is deze overgenomen door Anne Wijers. Haar passie en liefde voor ijs begon al als klein meisje en de ijssalon is inmiddels uitgegroeid tot een sfeervolle plek voor zowel lokale bewoners als toeristen. 

Anne’s ijs en koffiesalon serveert naast ambachtelijke ijscreaties ook heerlijke warme dranken in combinatie met Limburgse vlaai of appeltaart. Wat dit ijs speciaal maakt, gaat verder dan alleen smaak. Het is een familieaangelegenheid, want het ijs wordt bereid op de boerderij van haar ouders (Coen en Heleen) in Buggenum. Zij bereiden al sinds het begin op ambachtelijke wijze en met de meest verse producten zowel roomijs als sorbet ijs. 
 

In 2018 namen Coen en Heleen de ijssalon in het bruisende Heythuysen over. Hier staat momenteel Eva (zus van Anne) als bedrijfsleidster elke dag met veel plezier en liefde te werken. Dit zorgt voor een unieke samenwerking tussen de twee zussen. Samen delen zij de liefde voor ijs en koffie, de passie voor kwaliteit en bedenken ze graag nieuwe en originele smaken. 

Bij Anne’s ijs en koffiesalon kun je na een wandeling of fietstocht door Thorn en omgeving terecht voor een heerlijk rustmoment en bij Wijs en Koffie kun je je bezoek aan de ijssalon zelfs combineren met een heerlijk dagje winkelen of genieten van een borrel. 

Ondanks de toenemende concurrentie blijven beide ijssalons trouw aan hun eigen idealen van hoogwaardige, lokale producten en geloven zij in echt contact met de gast. 

Anne’s ijssalon Thorn
Hoogstraat 25, 6017 AP Thorn, 
06 31 34 25 33
www.facebook.com/annesijssalon

Wijs & Koffie
Eduard van Wegbergplein 9 
6093 EX Heythuysen  |  0475 494 950
www.wijsenkoffie.nl