Aardgasvrij maken van je woning, hoe doe je dat?

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 Weert.
23 - Jun - 2022 - 19:30 - 23 - Jun - 2022 - 22:30

Op donderdag 23 juni is Gijs van Wijk, de oprichter van Thuisbaas, om 19.30 uur te gast in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.

Op uitnodiging van het Kennisplatform van WeertEnergie legt hij uit hoe je bestaande woningen van het gas af kunt krijgen en waarmee jezelf alvast kunt beginnen. De toegang is gratis.

Thuisbaas is onderdeel van stichting Urgenda en één van de meest ervaren partijen op het gebied van aardgasvrij maken van particulieren woningen. Denk aan tussenwoningen, appartementen, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen. Thuisbaas helpt mensen die duurzaam willen wonen, zonder de maandelijkse lasten te laten stijgen.

Ben je bezorgd over de klimaatverandering of over de hoge energieprijzen? Je wilt je huis wel aardgas maken. Maar hoe doe je dat? Verspreid over heel Nederland zijn allerlei initiatieven om woningen en hele wijken aardgasvrij te maken. Een organisatie die al honderden woningen aardgasvrij en energieneutraal heeft gemaakt is Thuisbaas. Gijs van Wijk wil de opgedane ervaringen graag delen.