22 okt 2018

Acht verenigingen creëren ontmoetingsplek voor iedereen. Open Club Roggel ontvangt predicaat Open Club Limburg.

Roggel

Gisteren is Open Club Roggel, een samenwerkingsverband van 8 (sport)verenigingen uit Roggel, officieel tot partner van Open Club Limburg benoemd.

Jack Opgenoord, directeur Huis voor de Sport Limburg, overhandigde Open Club Roggel het predicaat ‘Open Club Limburg’. De uitreiking vond plaats tijdens een demonstratie handboogschieten van regerend Europees kampioen Steve Wijler op Sportpark De Mössehook in Roggel. Open Club Roggel is de tweede Open Club in de gemeente Leudal.

Samenwerking

Open Club Roggel is een samenwerkingsverband tussen voetbalvereniging SV Roggel, Tennisvereniging (TV) Wimbledonck, handboogverenigingen HBS Roos in Bloei en HBV Ons Genoegen, schutterijen St. Paulus en St. Petrus, carnavalsvereniging (CV) De Sjansemaekers en Kindervakantiewerk (KVW) Roggel. Open Club Roggel krijgt het predicaat omdat de 8 verenigingen samen een plan voor een toekomstbestendig sportpark met een maatschappelijke functie voor Roggel en omgeving maakten. Door samenwerkingen aan te gaan met sport en cultuur creëert Open Club Roggel een ontmoetingsplek voor iedereen.

 

Open Club-gedachte

“Open Club Roggel verdient het predicaat absoluut”, vindt Cristan Segers, die als adviseur van Huis voor de Sport Limburg bij Open Club Roggel betrokken is. “De verenigingen werken echt vanuit de Open Club-gedachte samen. Ze willen duurzaam verenigen en spelen met hun plan in op de uitdagingen waar zij als (sport)verenigingen mee te maken hebben. Open Club Roggel werkt op verschillende gebieden samen. Zo beheerden drie verenigingen van het sportpark samen een camping tijdens het Europees Schuttersfeest. Door samen een aanvraag in te dienen, kan het park gebruik gaan maken van het glasvezelnetwerk, zodat het sportpark straks snel internet heeft. Het is heel mooi om die ontwikkelingen en het stimulerende karakter van de samenwerking binnen Open Club Roggel te zien.”

Over Open Club Limburg

Open Club Limburg is een initiatief van Huis voor de Sport Limburg. Open Club Limburg is ervan overtuigd dat verenigingen elkaar kunnen versterken door verbindingen te leggen. Een Open Club verbindt, verrijkt en verenigt. Het is een nieuwe ontmoetingsplek, waar je kunt sporten, maar waar ook activiteiten op het gebied van zorg, onderwijs en cultuur kunnen plaatsvinden. Een gezellige en inspirerende club, diep verankerd in het sociale en maatschappelijke leven van een stad, dorp, wijk of kern. Open Club is er voor iedereen. jong en oud, met of zonder beperking. Een vertrouwde plek in het hart van de samenleving.

www.openclublimburg.nl