14 sep 2021

Al dansend Kinrooi verkennen met TikTok

Gemeente Kinrooi

Vanaf  8 september  kun je de gemeente Kinrooi verkennen met een TikTok-wandeling. Tijdens de wandeling van ongeveer 4,5 kilometer ontdek je al dansend de leukste plekjes van Ophoven en Geistingen. Dansen rond de vuurtoren of met de jachthaven op de achtergrond? Het kan allemaal.

Het initiatief ontstond uit een gezamenlijk idee van Visit Kinrooi en de gemeentelijke jeugddienst. Voor de praktische uitwerking werd beroep gedaan op de dansers en danseressen van dansgroep Be Urban in Maaseik.

Schepen van jeugd Peter Nies: TikTok is vandaag de dag alomtegenwoordig in het leven van de jongeren. Iedere dag weer worden miljoenen filmpjes op het medium geplaatst. Het is dan evident dat 
je door je aanwezigheid op TikTok ook vele jongeren kan bereiken. Met deze TikTok-wandeling zetten we onze gemeente op een ludieke, speelse en vernieuwende manier nog eens extra in de kijker. 
Natuurlijk willen we de dansers en danseressen, alsook de leidinggevenden, van dansgroep Be Urban bedanken voor de praktische uitwerking. Een idee blijft maar een idee zonder de juiste mensen op de juiste plaats.

Burgemeester Jo Brouns: Kinrooi beschikt over unieke locaties die zeker het bezoeken waard zijn. 
Die kan je dan communiceren via Facebook of Instagram,  maar het is wel duidelijk dat het medium TikTok de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. Op toeristisch vlak zetten we onze gemeente graag in de kijker via allerlei kanalen. Visit Kinrooi zet daarvoor dagelijks alles in het werk. Met TikTok voegen we hier een nieuwe dimensie aan toe.

Met de TikTok-wandeling beschikken we over een nieuw product in ons toeristisch gamma dat mikt op jongeren en gezinnen met kinderen.