1 mei 2020

De AfhaalBieb in Roermond is gestart!

Roermond

In deze rare tijden is het heerlijk om even weg te dromen bij een mooi, grappig, spannend of romantisch verhaal. De Online Bibliotheek, de ThuisBieb en de LuisterBieb zijn goede alternatieven nu de bibliotheek gesloten is, maar we begrijpen het ook als u liever een papieren boek leest. Daarom starten we met de AfhaalBieb!

U reserveert de boeken die u wilt lezen, wij zetten ze voor u klaar en laten u weten wanneer u ze kunt komen afhalen.

Hoe werkt de AfhaalBieb?

  • Ga naar www.bibliorura.nl en log in in Mijn Menu.
  • Ga in Mijn Menu naar Mijn Gegevens en controleer of wij het juiste telefoonnummer en e-mailadres van u hebben. Pas zo nodig de gegevens aan of vul ze in, zodat wij contact met u kunnen opnemen om u te laten weten wanneer u de boeken kunt komen ophalen.
  • Reserveer maximaal 5 boeken. Let erop dat u alleen boeken reserveert die op dit moment aanwezig zijn in de bibliotheek.
  • Wij nemen contact met u op om u te laten weten wanneer u de boeken kunt komen afhalen.
  • Neem uw bibliotheekpas mee als u de boeken komt afhalen. Wij geven alleen boeken mee op vertoon van de bibliotheekpas.

De afhaaltijden zijn op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. Afhankelijk van de drukte kan het enkele dagen duren voordat u de boeken kunt komen afhalen. Het afhalen van de boeken gaat volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. U haalt de boeken bij de voordeur van de bibliotheek af en u kunt het gebouw niet in.

Wij kunnen niet garanderen dat alle boeken die u reserveert beschikbaar zijn. Het kan dus zijn dat u minder boeken mee krijgt dan u gereserveerd heeft.

Lukt het niet om de boeken online te reserveren? Neem dan telefonisch contact met ons op om uw reservering door te geven. Houd hierbij uw bibliotheekpas gereed, want we hebben uw pasnummer nodig bij het maken van de reservering. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur via telefoonnummer 0475 519000.

Het reserveren van boeken voor de AfhaalBieb is gratis. Heeft u een basisabonnement, dan betaalt u wel gewoon €0,15 leengeld per geleend materiaal.

Als u de gereserveerde boeken komt afhalen, kunt u ook de boeken die u nog thuis heeft inleveren. Het is niet mogelijk om boeken in te leveren als u geen reservering komt afhalen bij de AfhaalBieb.