Doneer-een-zaailing-dag

Bakhuisje, Kloosterhof
27 - Nov - 2021 - 13:00 - 27 - Nov - 2021 - 16:00

Op zaterdag 27 november a.s. wordt er bij het Bakhuis bij Kloosterhof een DONEER-EEN-ZAAILING-DAG gehouden. Dit houdt in dat iedereen zijn of haar geoogste zaailingen kan brengen. Ze worden dan ter plaatse ingekuild. Omgekeerd kan ook, iemand die plantgoed nodig heeft, kan dit gratis meenemen.

 

In bijna iedere tuin is wel een jonge boom of struik te vinden die daar niet kan overleven door te weinig licht of ruimte. Ook zijn er in veel tuinen stekken te vinden! Elke tak van een wilg, vijg, vlier of populier kan een nieuwe boom of struik worden!

Lever deze zaailingen en stekken in en er wordt voor gezorgd dat ze een goed plekje krijgen bij iemand, die ze graag wil hebben. Zo planten we samen een miljoen bomen voor klimaat en biodiversiteit!

We roepen alle inwoners van Leudal op om 27 november de tuin in te duiken om zaailingen en stekken te verzamelen en in te leveren tussen 13.00-16.00 uur bij het bakhuis bij Kloosterhof, Elisabethdreef 5 in Haelen.

Werkwijze:

  • Zaailingen: Ga in de tuin op zoek naar zaailingen van bomen en struiken tussen 50-150 centimeter hoog. Haal het hele boompje/struik uit grond met zoveel mogelijk wortel. De kluit kan je er afschudden en hoef je niet mee te geven.
  • Stekken zijn ook welkom! Elke tak van een wilg, populier, vlier, vlinderstruik of vijg kan je in de grond steken en dan groeit er een nieuwe boom of struiken
  • De zaailingen hoeven niet in potten te zitten, ze worden bij ontvangst gelijk ingekuild, geplant of tijdelijk in de sloot gelegd.
  • Het is fijn, maar niet noodzakelijk, voor de ontvanger als de zaailingen zijn voorzien van een label met de soortnaam erop.

Dit project wordt ondersteund door Meer Bomen Nu. Voor meer informatie e-mail naar nettiesleutels@gmail.com of kijk op de website meerbomen.nu.