3 nov 2020

Een studiekeuze maken in Corona-tijd. Citaverde College organiseert dit weekend  online open dagen

Op zaterdag 7 en zondag 8 november opent Citaverde College haar deuren maar dan … digitaal! Een barstensvolle livestream maakt het voor leerlingen met interesse in het VMBO en MBO mogelijk om een studiekeuze te maken in Corona-tijd.

 

Online open dag

Uit onderzoek blijkt dat een open dag bezoeken voor leerlingen een heel belangrijke activiteit in hun keuzeproces is. Maar liefst 70% van de leerlingen maakt er gebruik van. Daarom wil CITAVERDE College dit schooljaar toch open dagen organiseren. En nu dus digitaal, op zaterdag 7 november voor het VMBO en zondag 8 november voor het MBO.

 

Meer informatie is te vinden via www.citaverde.nl/kennismaken. Daar kan een plek voor de livestream gereserveerd worden. Wat kunnen de kijkers verwachten? Voorlichting, een kijkje in de school, docenten die vertellen over het onderwijs, verhalen van studenten en leerlingen, en er is een mogelijkheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom, maar aanmelden is nodig om de juiste link te ontvangen.

 

Voor bovenbouw basisschool leerlingen en middelbare scholieren begint normaal gezien nu de tijd van oriënteren op een vervolgschool. Door middel van drukbezochte open dagen wordt vaak een eerste indruk verkregen van een nieuwe school.

Een eerste indruk die dit jaar door het Corona-virus anders gemaakt zal worden dan voorheen, omdat traditionele open dagen voorlopig niet door kunnen gaan.

 

“Ook wij hebben besloten dat wij onze open dagen dit jaar niet door kunnen laten gaan zoals we gewend zijn”, aldus woordvoerder Sophie van Kasteren. Waar het onderwijs heeft laten zien snel te kunnen omschakelen naar digitaal lesgeven, wordt ook alles uit de kast getrokken om leerlingen en hun ouders een compleet beeld te geven van het VMBO en MBO-onderwijs van CITAVERDE College, zodat zij een gefundeerde keuze voor een vervolgschool kunnen maken. “Als de mensen niet naar ons mogen komen, komen wij de huiskamers in!”, besluit Sophie.