27 nov 2020Leon Moonen

Gratis Sinterklaasdiner voor alleenstaande ouderen in Roggel

Roggel / Leudal

Hotel-Restaurant De Beukelaer in Roggel en Aetpuntj Roggel hebben de handen in elkaar geslagen om de alleenstaande ouderen van Roggel dit Sinterklaasfeest te trakteren op een gratis thuismaaltijd. "Het is echt helemaal gratis en voor niks", benadrukt het horeca-echtpaar Andries en Nicole de Wit van De Beukelaer en tevens de initiatiefnemer van deze genereuze Sinterklaasactie.  

"Veel ouderen zitten in deze coronatijd alleen thuis met het Sinterklaasfeest en wij willen deze mensen graag een hart onder de riem steken", geeft Andries als belangrijkste beweegreden aan.

 

De gratis maaltijdverstrekking aan huis is opgezet in samenwerking met Aetpuntj Roggel. Deze vrijwilligersorganisatie organiseert al sinds 2011 maandelijks een gezamenlijk diner voor de eenzame ouderen van Roggel in steeds een ander restaurant. Zo komt iedere eetgelegenheid in Roggel in een jaar minimaal één keer aan de beurt. Math Mennen is als vrijwilliger van het eerste uur bij Aetpuntj Roggel betrokken en is zeer verheugd met deze actie: "Wij helpen heel graag mee met dit initiatief. Zeker ook omdat we zelf sinds de virusuitbraak in maart geen dinerbijeenkomst meer hebben kunnen organiseren". Volgens Math nemen afhankelijk van het aantal zitplaatsen van het gekozen restaurant normaal 50 tot 80 eenzame ouderen deel aan de warme maaltijd. "Het is altijd een gezellige boel als Aetpuntj bij ons komt eten", zegt Nicole. "Dat hebben we dit jaar enorm gemist, alhoewel het voor mij de eerste keer wel even wennen was met al die vrijwilligers in de keuken", lacht ze.

"We hebben daarom spontaan besloten om deze actie te houden".

De vaste bezoekers van Aetpuntj krijgen automatisch bericht van dit gratis Sinterklaasdiner van De Beukelaer. Via deze Hallo Magazine willen de organisatoren zich speciaal tot de single ouderen richten die niet aan Aetpuntj deelnemen en roepen hen op om zich voor deze gratis maaltijdactie aan te melden. "We hebben niet iedere eenzame ouder op onze radar", verduidelijkt Math. "Soms zijn senioren huiverig om deel te nemen aan Aetpuntj. Met name als iemand nog niet zo lang geleden de partner heeft verloren is het natuurlijk een hele moeilijke opgave om weer aan het sociale verkeer deel te nemen.

Maar wij proberen de drempel te verlagen door mensen thuis te komen ophalen en op verzoek zorgen wij ervoor dat ze de eerste keer met vertrouwde bekenden aan een eettafel komen te zitten".

Terug naar de Sinterklaasactie van De Beukelaer. Kok Andries vertelt dat hij voor de aanmelders een volwaardig drie-gangenmenu gaat samenstellen. "We beginnen met Koninginnesoep met een broodje. Het hoofdgerecht zal kip met kerrysaus en rijst zijn, waarbij natuurlijk ook doperwtjes met worteltjes horen. Als dessert voegen wij nog een bavarois toe". De maaltijden worden op vrijdag 4 december a.s. tussen 10.00 uur en 13.00 uur door de vrijwilligers van Aetpuntj aan huis gebracht.

Er wordt slechts één maaltijd per adres verstrekt. De ontvanger dient de maaltijd wel nog even op te warmen. "Natuurlijk heeft ons bedrijf het door de coronamaatregelen niet gemakkelijk", beaamt Andries als we opmerken dat we zo'n actie eigenlijk helemaal niet hadden verwacht in deze voor de horeca zware tijden. "De uitgaven vallen uiteindelijk wel mee omdat onze leveranciers voor de benodigde voedingswaren slechts de kostprijs berekenen. Dit geeft ook weer aan hoe breed ons initiatief wordt gedragen. En ach onze werkuren in de keuken houden we er maar buiten. We hopen op zeker 100 deelnemers en

wij vinden het al lang heel fijn om voor deze mensen een klein lichtpuntje te zijn",

besluit hij.

Alleenstaande ouderen uit Roggel (leeftijd: 65+) kunnen zich voor dit gratis Sinterklaasmenu opgeven bij Math Mennen van Aetpuntj: telefoon 06-52096569 of mail aetpuntj@gmail.com

Opgaves dienen uiterlijk voor woensdag 2 december a.s om 18.00 binnen te zijn.