5 jun 2019

Grootste evenement van gemeente Maasgouw: 28 – 30 juni   Veel variatie en vernieuwing op 39e editie Maasbrachter Havendagen

de Havenboulevard Maasbracht

Het havengebied van Maasbracht vormt tweejaarlijks het decor voor de Maasbrachter Havendagen: het belangrijkste binnenvaartevenement van Midden-Limburg én het grootste evenement van de gemeente Maasgouw. Op 28, 29 en 30 juni a.s. vindt de 39e editie plaats.

Ten opzichte van voorgaande jaren is de opzet op veel punten vernieuwd. Het programma is veelzijdiger dan ooit en biedt bezoekers en deelnemende bedrijven alle ingrediënten voor ontspanning, maritiem zakendoen en netwerken.

Scheepvaart- en bedrijvenmarkt met nieuw Netwerkplein

Op zaterdag 29 juni vindt een groot opgezette scheepvaart- en bedrijvenmarkt plaats, van 10.00 tot 17.00 uur aan de Havenboulevard. Deze markt is gratis toegankelijk. Werven, machinebouwers en andere aanbieders van producten en diensten voor de beroeps- en pleziervaart zullen zich hier presenteren. Maar ook bedrijven uit andere sectoren zijn welkom. Voor het eerst dit jaar krijgt de scheepvaart- en bedrijvenmarkt een Netwerkplein. Ondernemers kunnen hier onder een sfeervolle overkapping een stand huren.Een unieke plek om bestaande klanten te ontvangen en contact te leggen met prospects.

Tot vrijdag 21 juni kunnen nog stands worden gereserveerd via de website www.maasbrachterhavendagen.nl


Haven Fair en nostalgische kermis


Dit jaar heeft de organisatie onder de naam Haven Fair een sfeervolle belevingsmarkt aan het programma toegevoegd. Anders dan andere markten, met name door het aanbod van o.a. fashion, sieraden, tassen, lifestyle producten, vintage, streekproducten, gadgets, brocante, antiek en curiosa. Ook nieuw op de Maasbrachter Havendagen is een nostalgische kermis met een aantal bijzonder attracties uit de jaren ’30.

Daaronder een fraaie bootjesmolen, een zwanen zweefmolen en één van de mooiste draaimolens van Nederland. De Haven Fair met nostalgische kermis kan worden bezocht op zaterdag 29 en zondag 30 juni. De entree is beide dagen gratis.

Drie dagen lang topentertainment in festivalsfeer 


Op de plek waar tijdens voorgaande edities het feestpaviljoen stond, wordt nu de sfeer van een ‘open air festival’ gecreëerd. Dat gebeurt d.m.v. een groot vrijstaand podium, een zwevende festivaloverkapping en een foodtruckplein met gezellig zitjes.

In deze unieke ambiance treden het hele weekend diverse topartiesten, bands en dj’s op waaronder Samantha Steenwijk, The Originals, Gerard Ekdom en Hard2Get (Voice of Holland 2019). Kijk voor het volledige programma van de Maasbrachter Havendagen op www.maasbrachterhavendagen.nl.

 

Sireneborrel XXL voor Maasgouw-ondernemers


Voorafgaand aan de officiële opening van de Maasbrachter Havendagen, wordt op vrijdag 28 juni vanaf 17.00 uur een Sireneborrel XXL georganiseerd.

Gastspreker op deze avond is voormalig advocaat en mediapersoonlijkheid Bram Moszkowicz. Dit netwerkevenement heeft een besloten karakter en is exclusief toegankelijk voor ondernemers uit de gemeente Maasgouw.

Gratis tickets hiervoor kunnen worden besteld via info@maasgouwondernemers.nl.   

Programma maasbrachter havendagen

Vrijdag 28 juni

Vrijdagavond trappen we traditiegetrouw af met de gezelligheid van de sambaband. De maasbrachter havendagen 2019 worden officieel geopend door een enthousiaste spreker, gevolgd door de intocht van de boten.

De officiele opening betekent ook de aftrap van het enerverende avondprogramma waarbij verschillende artiesten zoals dj cloos, hard2get en samantha steenwijk de avond muzikaal zullen aankleden.

 

17:15 uur                 start avondprogramma

                                Opening foodtruckplein

                                Sireneborrel xxl

                                Sambaband op de boot

                                Intocht boten

20:15 uur                opening maasbrachter havendagen

                                Dj cloos & mc j-lion

                                Hard2get

                                Samantha steenwijk

01:00 uur               einde programma vrijdag

 

 

Zaterdag 29 juni

Op zaterdag worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De bedrijvenmarkt wordt aangevuld met een netwerkplein waar ondernemers elkaar kunnen treffen. Voor jong en oud zijn er verschillende leuke activiteiten en is er een heuse nostalgische kermis. Bekijk ook zeker de historische schepen, modelbootjes en breng een bezoekje aan de duiktank. Ook rijkswaterstaat opent zijn deuren voor een kijkje achter de schermen.

 

Voor het avondprogramma hebben wij wederom een zinderende line-up. The originals zullen de tent op z’n kop zetten met het spelen van verzoeknummers uit het publiek. One two trio en verschillende dj’s maken het avondprogramma compleet.

 

10:00 uur                bedrijvenmarkt & netwerkplein

                                Maasbrachter havenfair

                                Diverse kinderactiviteiten (o.a.springkussens, mad science (maak je  eigen stuiterbal 13.00 - 16.00 uur), stof van hout (naambordjes/wegwijzers en sun- catchers 13.00 - 16.00 uur), schmicken en glittertattoos, nogstalgische kermis)

Diverse activiteiten (o.a. Waterschouting, duiktank, modelbootjes,   defensie, anytime workshop, diverse oude sleepboten, foodtrucks)

 

20:00 uur               start avondprogramma

                                Dj cloos

                                The originals

                                One two trio

                                Dj dmn, david fijneman & mc j-lion

01:30 uur               einde programma zaterdag

 

Zondag 29 juni

Op zondag vindt de maasbrachter havenfair plaats waar verschillende producten verkocht worden variërend van fashion, tassen, sieraden, ibiza stijl, handmade artikelen, lifestyle, streekproducten, proeverijen, vintage, kids gadgets, brocante, curiosa en huis en tuin decoratie. Op zondag is naast de havenfair ook een rommelmarkt en worden wederom diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

 

Het avondprogramma wordt aangekleed met een 80's & 90's party waar niemand minder dan gerard ekdom het publiek gaat entertainen. Daarnaast hebben we een aantal artiesten die wel weten hoe ze een 80's & 90's feestje kunnen maken

 

10:00 uur               Maasbrachter havenfair

Diverse kinderactiviteiten (o.a.springkussens, mad science (maak je eigen stuiterbal 13.00 - 16.00 uur), stof van hout (naambordjes/wegwijzers en sun-  catchers 13.00 - 16.00 uur), schmicken en glittertattoos, nogstalgische kermis)

Diverse activiteiten (o.a. Waterschouting, duiktank, modelbootjes, defensie, anytime workshop, diverse oude sleepboten, foodtrucks, rommelmarkt)

18:00 uur               Start avondprogramma (80's & 90's party)

                               Dj xl

                               Gerard ekdom (start om 19:00 uur)

                               Dj Job, dj raoul & mc j-lion

23:00 uur               einde programma zondag