22 okt 2021

Het boek ‘Honderd Jaar Hornerheide; elke dag gewoon bijzonder’ van Jac Wijnands is ter perse gegaan

Horn / Gemeente Leudal

Het is zover….met trots en bewondering heeft de Stichting 100 jaar Hornerheide het proces gevolgd van de wording van een prachtig gedenkboek in het kader van het 100-jarig jubileum van Hornerheide.

De auteur van het boek, Jac Wijnands heeft de tekst nu overgedragen aan ARSprintmedia in Roermond. Er kan niets meer worden veranderd of toegevoegd. Een lijvig boekwerk van meer dan 240 pagina’s vertelt het verhaal van de afgelopen honderd jaar: de geschiedenis van het voormalig sanatorium Hornerheide, de monumentale gebouwen, de verhalen van veel gastschrijvers over hun bijzondere ervaringen en herinneringen,  de feestelijke momenten gedurende het jubileumjaar, over de stichting en de immense lijst aan sponsoren en donateurs. Onze voormalig gouverneur Theo Bovens schreef het voorwoord en hij onderstreept hierin de waarde van dit bijzondere boek.

Iedereen heeft steentjes en stenen bijgedragen om de publicatie mogelijk te maken. Jac Wijnands is een tevreden man maar ook opgelucht dat het allemaal gelukt is. Het had heel wat voeten in de aarde, dat zal iedereen die ooit een boek heeft geschreven weten. Nog net geen bloed, zweet en tranen…..maar soms toch wel hele spannende momenten zoals: een computercrash, een ziekenhuisopname, kritische kanttekeningen van de medelezers, de soms wat plastische verhaallijnen van gastschrijvers. Hij heeft het allemaal overwonnen. Daarom zijn we trots en ontzettend dankbaar dat hij dit op hoge leeftijd nog heeft volbracht.

 

Het gedenkboek is via mail vanaf 13 november 2021 voor €15,00 te bestellen bij de Stichting 100 jaar Hornerheide.

Mailadres: stollmanhuub@gmail.com

 

De formele en feestelijke boekpresentatie is gepland op zaterdag 13 november in de Bombardon  te Heythuysen. Helaas is de boekpresentatie alleen toegankelijk voor genodigden.

Mensen die gebruik hebben gemaakt van de voorinschrijving krijgen nog nader bericht over waar en wanneer ze het boek kunnen komen halen.

Op naar het volgende feestje….want we zijn nog niet klaar. De jubileumactiviteiten lopen nog door tot 7 mei 2022.

Het boek is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg.

 

Tekst: Hilde Glessner, voorzitter Stichting 100 jaar Hornerheide