Hunted in Nederweert: "Het was supercool!"

Nederweert / Midden-Limburg

Afgelopen vrijdag was Budschop tijdelijk het decor voor het spel Hunted. Jongeren waren op de vlucht. De politie en de gemeente haalden alles uit de kast om de jongeren te ‘pakken’. Het was een razendspannende jacht!

Op de vlucht

Het spel Hunted is afgeleid van het populaire tv-programma waarin mensen uit handen proberen te blijven van een opsporingsteam. Naast dat het een uitdagend en spannend spel is, heeft het als doel jongeren, de gemeente en de politie op een positieve manier met elkaar te verbinden.

Superspannende middag

De organisatie lag in handen van de politie en de gemeente. De jeugd en de hunters kwamen om 15.30 uur bijeen in Budschop. Om 16.00 uur klonk het startschot. Onmiddellijk stoven de 22 teams ervandoor. Uit handen blijven van de hunters was hun hoofddoel. Maar dat was alles behalve gemakkelijk.

Politie in busjes en auto’s en op motoren en fietsen én rennend deden er alles aan om de teams te vangen. Ook de burgemeester en de wethouders deden mee met de jacht. Het waren twee superspannende uren.

De winnaars!

Uiteindelijk was Team 2 ‘De Toktikkers’ als eerste bij de eindlocatie met maar één vangst. Proficiat Katelynn, Ize, Liz, Fleur en Flo! Zij winnen een bowling-arrangement, gesponsord door Pins & Pints

Wijkagent Lotte van der Velden: “Wat was het leuk! De deelnemers waren super enthousiast en bloedfanatiek. Ze hebben ons goed laten rennen. We hebben al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen van deelnemers, van supporters en van de buurt”. Van deelnemers hoorden we ‘Het was echt spannend met de politie!’,‘Wjj werden gepakt door de burgemeester’, ‘Ik vond het zo super-super cool’.

Jeugd, gemeente en politie verbinden

Na de hunt werd de middag afgesloten in de parochiezaal met een frietje met snack en drankje voor alle deelnemers en hunters. Er ontstonden leuke gesprekken tussen de deelnemers en de hunters.

Burgemeester Birgit Op de Laak: “Doel van deze activiteit was de jeugd een leuke, actieve middag geven en tegelijkertijd contact met ze leggen. En dat is zeker gelukt. Als je zag hoe de kinderen in het spel opgingen en hoe leuk de interactie was tussen de politie, de gemeente en de jeugd, dan weet je dat het een geslaagde activiteit was!”

Nog een editie? 

Het maximaal aantal aanmeldingen van 100 deelnemers werd binnen een uur na openstelling van de aanmeldingen al bereikt. Ook dat toont aan dat de jeugd graag mee doet aan dit soort verbindende activiteiten. Na de evaluatie kijken we of we een volgende editie kunnen organiseren.

Kijk voor een samenvatting op: https://youtu.be/IMYgDfXfouA