IVN Natuurcursus, een introductie in de natuur in 13 lessen, in periode maart - juni 2023

Midden Limburg

Onder het motto ‘Beleef de natuur in je eigen leefomgeving’ organiseert IVN Roermond e.o. in de periode maart-juni 2023 een natuurcursus voor beginners, met binnen- en buitenlessen. De cursus is bedoeld voor iedere geïnteresseerde, zowel IVN-leden als niet-leden.

We hebben in Roermond en in de omgeving van Roermond prachtige natuur met fraaie afwisselende landschappen. De Maas is hierin een belangrijke vormgever geweest. Deze natuurgebieden zijn rijk aan bomen, planten en dieren, zoals vogels, zoogdieren, vlinders, vissen, amfibieën en insecten. Steeds meer mensen willen daar graag wat meer van weten om er beter van te kunnen genieten. Ben je een van hen, dan is deze cursus een prima start om je in de wonderen der natuur te gaan verdiepen.

In een 13-tal lessen krijg je basiskennis over de volgende onderwerpen: landschapsvorming, vogels, planten, insecten/fauna, bomen, waterleven, biodiversiteit en klimaatverandering. Van de eerste 6 onderwerpen wordt een theorieles en een buitenles gegeven; de buitenlessen vinden steeds plaats in een ander natuurgebied, waardoor je tijdens deze cursus ook nieuwe plekken gaat ontdekken.

De theorielessen worden `s avonds gegeven van 19:30 uur tot 22:00 uur en vinden plaats in het Ontmoetingscentrum, Minderbroederssingel 15F, Roermond.

De buitenlessen zijn op zaterdagochtend van 9.00  uur tot 12.00 uur; behalve de vogelles, welke duurt van  8.00 uur tot 11.00 uur. De plaats van de buitenles wordt tijdens de betreffende theorieles bekend gemaakt.

Raadpleeg voor het gehele lesprogramma de website
www.ivnroermond.nl 


Kosten: voor IVN-leden €60,- en voor niet-leden €75,-.

Voor verdere informatie en aanmelding voor de natuurcursus kun je terecht bij:
Paul Monod de Froideville:
paul.monoddefroideville@ivnroermond.nl; 06-1586 8414
Ruud Snijders: 
ruud.snijders@ivnroermond.nl; 06-2440 4802
René Horsten:
rene.horsten@ivnroermond.nl; 06-2246 8910