19 jan 2021

Nationale Voorleesdagen 2021: Coco gaat online!

Midden Limburg

Op 20 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Deze dagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om voor te gaan lezen aan kinderen. Dit jaar staat het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’ centraal.

Omdat er niet in de Bibliotheek voorgelezen kan worden, is er een leuke online activiteit georganiseerd. Tussen 20 en 30 januari komen er meerdere leuke prentenboeken online. Speciaal voor alle peuters én kleuters maakt Bibliocenter er online een feestje van met een mooi verhaaltje, leuke interactie, knutselen en natuurlijk ook muziek!

Kijk dus vanaf 20 januari op www.bibliocenter.nl/nationale-voorleesdagen.


Coco kan het!

Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het is een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt.

Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft. 

 

Waarom voorlezen zo belangrijk is

Voorlezen aan kinderen is betekenisvol om vier redenen.

Het prikkelt hun fantasie, hun taalgevoel wordt ontwikkeld, het vergroot de woordenschat en voorlezen draagt bij aan hun interactieve vaardigheden.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat bij Bibliocenter, nog meer dan normaal, het voorlezen aan kinderen centraal.