11 sep 2018

Onderwijs-duo Namibië bezoekt Latasteschool en Sint Ursula Horn

Latasteschool Horn sg St. Ursula

Grootfontein Agri College blij met schenking van iPads  door Aloysius Stichting

Leerlingen van het Grootfontein Agri College in Namibië kunnen aan de slag met Nederlandse iPads. De Korenaer in Deurne – school voor voortgezet speciaal onderwijs van de Aloysius Stichting – schonk er 68. Twee leerkrachten van de Afrikaanse school halen de gift op en keken maandag 10 september in Horn hoe de Latasteschool en Sint Ursula werken met iPads.

In de tien klassen van het Grootfontein Agri College in Namibië volgen kinderen basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

De naam van de school zegt het al: de focus ligt mede op praktijkgericht landbouwonderwijs. De school is reuze blij met de aanwinst van 68 iPads en gaat als tweede school in het land werken met iPads.

Betekenisvoller onderwijs

“Onze iPads worden vernieuwd”, vertelt directeur Jurgen van Gerwen van De Korenaer in Deurne. “De iPads die naar Namibië gaan zijn drie jaar oud en kunnen nog prima mee.

Dat kinderen er daar mee verder kunnen, geeft ons een goed gevoel. Leerkrachten kunnen er hun onderwijs betekenisvoller, eigentijdser en leuker mee maken,

net zoals wij op onze scholen doen.” Er gaat ook een aantal Apple tv’s naar Namibië. Wát je dan allemaal kunt doen met iPads in de klas, konden de leerkrachten JP Botha en Louise Engelbrecht van de Afrikaanse school maandag uitgebreid bekijken in Horn.

De Latasteschool bijvoorbeeld, zet de iPad onder meer in voor taal- en rekenonderwijs en dat maakt gepersonaliseerd leren veel eenvoudiger.

Scholengemeenschap Sint Ursula is als enige school in het zuiden van het land erkend als een Apple Distinguished School. Dit toont aan dat de school een uitmuntende leeromgeving heeft, waarin gepersonaliseerd leren anytime, anywhere veel makkelijker is geworden. Ruim vierenveertig docenten zijn Apple Teachers die innovatief omgaan met mobiele technologie.

Popelen om aan de slag te gaan

Op beide scholen waren veel praktijkvoorbeelden te zien voor de Afrikaanse bezoekers. Zij gaan deze week ook naar andere iPad-locaties van Aloysius, Apple Nederland en ICT-bedrijf Groupe Open. Nu al kunnen zij niet wachten om thuis aan de slag te gaan met de iPads. En ja: natuurlijk laat de school weten hoe het werken met de iPads bevalt, beloofde directeur Henk Botha.