21 mei 2023

Open dag Ecologische Samentuin

Roggelseweg 58
4 - Jun - 2023 - 11:00 - 4 - Jun - 2023 - 16:00

Tijdens de Ecodagen organiseert Velt een Open dag op zondag 4 juni van 11.00 tot 16.00 uur in de Ecologische Samentuin. Deze tuin is te vinden achter het Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen. De toegang is gratis. 

Deze Samentuin tuin staat er prachtig bij en daar kan iedereen van komen genieten! Kinderen kunnen spelen met de waterpomp, met zand en het blotevoetenpad lopen! Vrijwilligers van Velt zijn aanwezig om rondleidingen te geven. Ook de boeken- en infostand is aanwezig.

De ecologische Samentuin achter het Bezoekerscentrum Leudal, die vrijwilligers beheren volgens het vruchtwisselingsschema, laat zien hoe het anders kan dan de traditionele landbouw. Belangrijke pijlers zijn duurzaamheid en gezondheid.

Een ecologische tuin houdt rekening met de menselijke behoeften en draagt bij aan meer natuur, herstel van het landschap en een schoner milieu. In een ecologische tuin kiezen we planten die zijn aangepast aan de grondsoort en aan de omstandigheden.

Er is ook plaats voor spontane natuur – plantensoorten die zich spontaan vestigen –, insecten en dieren. In een ecotuin worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt, is er een minimum aan tuinafval en het energie- en waterverbruik is zeer beperkt.