Robots maken stormachtige ontwikkelingen door. Terug de schoolbanken in over Robotica bij CITAVERDE College Nederweert

5 - Jun - 2019 - 17:00 - 5 - Jun - 2019 - 21:00

CITAVERDE College organiseert op 5 juni de eerste van de vijf bijeenkomsten van de CITAVERDE College Bank, een reeks bijeenkomsten met verschillende thema’s. Tijdens de eerste bijeenkomst, die plaatsvindt in Nederweert, laat Mike van Rijswijk de gasten kennismaken met de nieuwste digitale ontwikkelingen en wat deze voor onze samenleving kunnen betekenen.

 

Mike van Rijswijk begon zijn carrière op 23-jarige leeftijd als ondernemer in een tijdperk waar internet zijn tweede evolutie doormaakte. Al op jonge leeftijd had hij een neus voor innovatie. Met name de robot maakt een stormachtige ontwikkeling door en is actief in huiskamers, bedrijven, zorginstellingen en klaslokalen. Robots nemen steeds menselijkere vormen aan en leren emoties herkennen. Ze begeleiden ouderen en worden ingezet tegen eenzaamheid.

Er is zelfs een robot die aan stervensbegeleiding doet. Hoe lang duurt het voordat de robot volledig autonoom is? NAO en Pepper zijn mooie voorbeelden van wat robotica nu kan, maar de toekomst gaat veel verder en is dichterbij dan men denkt. Wat betekenen de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica voor ethiek? Wat betekent de robot voor de werkgelegenheid? Denk hierbij aan de robot die sneller en beter muren kan metselen dan de mens.

De bijeenkomst van 5 juni is vrij toegankelijk en start om 17.00 op CITAVERDE College Nederweert. Aanmelden kan via https://www.citaverde.nl/over-citaverde/collegebank/

Over CITAVERDE College Bank
CITAVERDE College Bank is een reeks bijeenkomsten voor bedrijfsrelaties en oud-studenten van CITAVERDE College. Als groene onderwijsorganisatie heeft CITAVERDE College kennisontwikkeling en netwerken met de mensen uit ons werkveld hoog in het vaandel staan.

Naast de bijeenkomst op 5 juni, staan er nog vier andere bijeenkomsten op het programma:

  • 23 september - Kenniscafé Hippisch College Limburg bij CITAVERDE College Roermond
  • 24 oktober - Florale Topdemo bij CITAVERDE College Heerlen
  • 13 november - "Er was eens een ondernemer" bij CITAVERDE College Horst
  • 12 december - Participatie debat ‘Groei in Groen’ bij CITAVERDE Bedrijfsopleidingen

CITAVERDE College: groen onderwijs voor VMBO, MBO en volwassenen

CITAVERDE College is een onderwijsinstelling voor VMBO en MBO en bestaat uit zes verschillende locaties door heel Limburg. Deelnemers met interesse in de groene sector vinden bij het CITAVERDE College een passende opleiding. Het CITAVERDE College heeft oog voor de mogelijkheden en kansen van haar deelnemers. Door de juiste begeleiding en flexibiliteit brengt het CITAVERDE College deelnemers naar een zo goed mogelijk studieresultaat. Daarbij werkt het CITAVERDE College veel samen met regionale partners in onderwijs, maatschappelijke organisaties, overheden en de beroepspraktijk. Kijk voor meer informatie ook op www.citaverde.nl.