Roggelse vriendengroep verlegt grenzen voor KWF

Roggel/Maastricht

Acht vrienden van de Roggelse vriendengroep CV Kaetel zamelen geld in voor KWF Kankerbestrijding. Nadat Sill Flupsen en Jocelyn Timmermans op zondag 24 maart met succes hadden deelgenomen aan de vijf kilometer tijdens de Venloop, zochten zij een nieuwe sportieve uitdaging.

 Een van de opties was deelname aan de tien kilometer van ‘Maastrichts Mooiste’ op zondag 9 juni. Toen Sill ontdekte dat dit evenement verbonden is aan een inzamelingsactie voor KWF, was de keuze snel gemaakt. Kanker is recent een veelbesproken thema binnen de groep geworden, omdat bij een familielid van een van de vrienden de diagnose is gesteld.

 

Hoewel tien kilometer hardlopen een grote uitdaging is, besloten zij deel te nemen en geld in te zamelen voor KWF. Tom van Neerven, Stef Coumans, Freek Vullers, Riegart Vossen, Pieter Barten en Roan Pel sloten zich aan, waardoor ze nu met zijn achten meedoen – sommigen getraind, anderen zonder enige hardloopervaring.

Ze plaatsten een filmpje op sociale media met de belofte dat bij een donatie van 50 euro of meer een naam of bedrijfslogo op hun t-shirt zou worden gedrukt. De reacties waren overweldigend: binnen 24 uur werd het eerste streefbedrag van 2000 euro al bereikt, en de teller blijft stijgen. Ze zijn ontzettend blij met het opgehaalde bedrag, maar alle donaties blijven welkom – elke euro telt.

Zo verlegt de vriendengroep hun eigen grenzen, met een goed doel en getroffen naasten in gedachten.

Wilt u ook bijdragen aan deze bijzondere actie? Dat kan via https://acties.kwf.nl/fundraisers/TeamRoggel of door de QR-code te scannen.