Stichting Kunst en Cultuur Leudal : Literair Podium Leudal gaat online!

Leudal / Midden Limburg
11 - Apr - 2021 - 15:00 - 11 - Apr - 2021 - 17:00

Beste literatuurliefhebber,

Ook al kunnen we elkaar nu niet lijfelijk ontmoeten, Stichting Kunst en Cultuur Leudal wil u toch graag van kunst en cultuur laten genieten: Literair Podium Leudal gaat online!

Op zondagmiddag 11 april, op de gebruikelijke tijd van 15.00 uur, begint een streaming van een uur. Hiervoor stuur ik u die dag een link. U hoeft u zich niet aan te melden, wilt u kijken (en wie wil dat nou niet), dan hoeft u alleen maar de link aan te klikken en voor de rest gaat het vanzelf. U mag de link overigens ook delen met anderen, hoe meer zielen hoe meer vreugd. We hebben gekozen voor een zo stabiel mogelijke verbinding, daarom is het niet mogelijk om interactief mee te doen.

N.B. U kunt ons ook op Facebook volgen.

Wel komt er waarschijnlijk een mogelijkheid om via WhatsApp vragen te stellen.

Deelname is gratis.

Als literaire gast hebben we niemand minder uitgenodigd dan 

Ted van Lieshout!

U kent Ted van Lieshout ongetwijfeld als de onnavolgbare kinderboekenschrijver, maar wat u misschien niet van hem weet, is dat hij zeer veelzijdig is: hij heeft niet alleen kinderboeken, hij heeft ook boeken voor volwassenen, gedichtenbundels, toneelstukken, liedjes geschreven; is bovendien gediplomeerd grafisch ontwerper. 

Meer over Ted van Lieshout kunt u o.a. op Wikipedia vinden: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ted_van_Lieshout.

Vanuit zijn huis in Amsterdam zal Ted over zijn werk vertellen, o.a. over zijn roman Schuldig kind, een roman gebaseerd op zijn omgang als kind met een pedofiele man, een onderwerp waaraan hij overigens meer boeken gewijd heeft. Dus als u nog in de gelegenheid bent deze roman te lezen voor 11 april, is dat mooi meegenomen. Dit is echter zeker niet noodzakelijk om te genieten van zijn voordracht. Ook het vermelden waard is het kunstboek voor kinderen dat hij onlangs heeft uitgebracht: Wat is kunst?.

Verder staan er twee vaste programmaonderdelen in de steigers: Wanda Gielen met haar column en Anne van Buul met twee korte intermezzo’s harpspel.

Tot slot nog dit: ik heb bij De Bombardon een optie op de volgende data: 20 juni en 17 oktober 2021. Natuurlijk onder voorbehoud, maar houd deze middagen in ieder geval vrij. Heel misschien is het tegen die tijd weer mogelijk een middag met (beperkt) publiek te organiseren…. Een mens moet toch iets hebben om naar uit te kijken!

Maar voorlopig verwelkom ik u graag virtueel op zondag 11 april!

Hartelijke groet,

 

Wies Kerbusch