Torna | Cultura gaat u -voor het laatst dit seizoen- weer verrassen!

Aod Thoear Steegputstraat 2-4, 6017 BC Thorn
17 - Mar - 2019 - 14:30 - 17 - Mar - 2019 - 18:00

Het Torna | Cultura- Café van zondag 17 maart a.s. in ‘Aod Thoear’ kent een bijzondere programmering. Naast het verhaal over de nieuwste kankertherapie (TOF) door nanobioloog en universiteitshoogleraar Peter Peters (Universiteit Maastricht) uit Hunsel, is er een optreden door de bekende Limburgse cabaretier Raymond Clement (Heerlen). Chris Vansen en haar band zorgt voor de muzikale omlijsting. Haar band is een combinatie van pop- en klassieke muzikanten. De entree is € 5,00. Gastvrouw is Agnes Stijnen.

 

 

Zoektocht naar de allerbeste medicijncocktail voor de kankerpatiënt
Professor Peters (Hunsel) en collega’s bestuderen een volstrekt nieuwe aanpak, een wereldprimeur, die geleid heeft tot de oprichting van The Organoid Factory (TOF).

Volgens Peters moet er drastisch iets veranderen, immers bij uitzaaiingen is de kans om minstens vijf jaar te overleven gewoonweg te klein.

De nieuwe aanpak berust op precisiegeneeskunde, toegespitst op de individuele patiënt. De methode, beproefd op honderden mensen, is effectief gebleken.

Ofschoon de praktijk met nieuw kankertherapieën weerbarstig is, is professor Peters ervan overtuigd, dat hij de goede kant opgaat.
Hij ondersteunt zijn verhaal met dia’s en na afloop van zijn inleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Doctor Humoris Causa
Raymond Clement (Heerlen) is sinds jaren actief in de wereld van het amateurtheater. Als acteur, auteur en regisseur was hij verbonden aan het succesvolle Heerlens Streektheater. Ook fungeerde hij jarenlang als vaste columnist in het L1-radioprogramma ‘De Stemming’.
Met zijn achtste en meest recente oudejaarsconference (2018) onder de titel ‘t (on)nut van ’t algemein’ speelde Raymond Clement voor een uitverkocht Parkstad Limburg Theater in Kerkrade. 

Listen to Chris Vansen 

Chris Vansen studeerde in 2017 af aan de Rockacademie in Tilburg richting ‘Songwriting’.
Zij bracht in december 2018 haar eerste single ‘Don’t You Wake Up Yet’ uit die al op veel verschillende radiostations in Nederland regelmatig te horen is. Begin januari heeft zij haar tweede single ‘Payback Song’ uitgebracht.

Onlangs verscheen haar derde single: ‘Neon Lights’ met daarnaast haar debuutalbum ‘Waves’. Het album bestaat uit 10 nummers met verschillende invloeden uit de pop, country, rock en theater-genres. Het album is rijk aan meerstemmige zang en dynamiek.

 

Voor verder info: www.tornacultura.nlf