Venlo: Bezoek het Océ Museum op de open zaterdag, 6 juli 2024

St.Urbanusweg 17 (poort 35), Venlo.
6 - Jul - 2024 - 13:00 - 6 - Jul - 2024 - 17:00

Bezoek het Océ Museum op de open zaterdag, 6 juli 2024en ga zelf experimenteren in het Kopielab, of ervaren hoe het kleine ambachtelijke boterkleursel bedrijf van Lodewijk van der Grinten uit 1877 het geschopt heeft tot de hightech multinational? 

Kom naar het Océ Museum in Venlo op 6 juli tussen 13.00-17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen, en aanmelden is niet nodig.

Het bedrijfsmuseum is voor iedereen toegankelijk In het Océ Museum ontdek je de rijke geschiedenis van het bedrijf Océ dat in 2010 onderdeel is geworden van Canon Production Printing. 

Maar ook de meest recente geschiedenis, zoals een 2,5D geprinte versie van ‘het Joodse Bruidje’, is opgenomen in de collectie. Of bekijk een nagebouwde apotheek en een laboratorium, meer dan 100 jaar oude kopieersystemen en dwaal langs recente apparaten.

Op zoek naar meer verdieping? Laat je verbazen door de vele achtergrondverhalen achter het ondernemersverhaal van Lodewijk van der Grinten tot en met Canon Production Printing.

Voor de kinderen; Experimenteer er op los! 

Educatiecoach Herman staat in het Kopielab voor de kinderen klaar om samen een echte blauwdruk te maken, papier te coaten, maar ook om de werking van zwaartekracht, luchtdruk en elektriciteit te ervaren. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar dankzij simpele proefjes kun je al toveren met licht en kleur. Een hele bijzondere ervaring. De labjassen hangen al klaar!  

Praktische informatie 
Ter plaatse is voldoende (gratis) parkeergelegenheid beschikbaar. Het adres is St.Urbanusweg 17 (poort 35), Venlo. Medewerkers van CPP hebben gratis toegang. 

 www.ocemuseum.nl