Voel jij je wel eens echt opgelucht? Of zit je hoofd wel eens vol?

Maasgouw / Midden-Limburg
28 - Oct - 2023 - 09:30 - 10 - Nov - 2023 - 12:30

MAASGOUW: Op 3 oktober vond de theatervoorstelling Opgelucht plaats in theaterzaal de Oranjerie in Roermond. Inwoners van Maasgouw konden gratis naar deze voorstelling. Een theatervoorstelling om mentale gezondheid op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen bij inwoners uit gemeente Maasgouw. Iedereen kan in zijn of haar leven wel eens wat lucht gebruiken. Erover praten is niet voor iedereen altijd even makkelijk.  Actrice Verie Thijssen nam de bezoekers mee in haar reis van het hoofd naar het hart. Ook vertelden enkele personen hun levensverhaal via schermen. Een voorstelling met een boodschap, die op een luchtige manier en met een vleugje humor gebracht werd.  

Wethouder Math Wilms: "Met de voorstelling Opgelucht willen we meer bewustzijn en begrip creëren over mentale gezondheid. Iedereen kan ermee te maken krijgen. Ik hoop dat de mensen die de voorstelling gezien hebben de boodschap van de voorstelling meenemen naar de eigen omgeving. Praat over je gevoel, vraag naar het gevoel van een ander. Het is ontzettend belangrijk."

Workshops positieve gezondheid

Positieve gezondheid gaat over een bredere kijk op gezondheid. De nadruk hierbij ligt op veerkracht, eigen regie en aanpassingsvermogen. Inwoners van Maasgouw kunnen gratis deelnemen aan een workshop over positieve gezondheid. De workshops worden op verschillende dagen van 9:30 -12:30 uur gehouden in Maasgouw.
De workshops zijn op: 28 oktober; 3 november; 4 november; 10 november.

Wilt u meer informatie? Of wilt u zich aanmelden voor de workshop? Neem dan contact op met Sharon Wolfs via s.wolfs@welkom.nu. Vermeld bij uw aanmelding wat uw woonplaats is en welke dag u wilt deelnemen.

Sociaal wijkteam

Het Sociaal wijkteam is er voor ondersteuning, advies en hulp aan inwoners. Bij het Sociaal wijkteam kunt u terecht met allerlei vragen. Zij denken met u mee, ondersteunen u en helpen u te zoeken naar een passende oplossing. Meer informatie over het Sociaal wijkteam vindt u op Sociaal wijkteam | Gemeente Maasgouw.nl