Zaterdag 6 november 2021 St. Maartensfeest Heythuysen Traditionele viering , corona-proof

6 - Nov - 2021 - 18:30 - 6 - Nov - 2021 - 20:15

Op zaterdag 6 november organiseert het St. Maarten Comité Heitse weer het traditionele Sint Maartensfeest in Heythuysen. Jong en oud kunnen dan zowel in de kerk als in de optocht en nabij de vuurhoop op ‘n Corona-proof-manier (zonder Corona-pas) “ouwerwets” genieten van van warmte en gezelligheid.

Om 18.30 uur zal met een kerkelijk samenzijn in de St. Nicolaaskerk het feest worden afgetrapt.

Het St. Maarten-schouwspel zal door kinderen worden opgevoerd en op het einde zullen onder begeleiding van het trom- en trompetgeschal van schutterij St. Nicolaas de kinderen met de versierde lampionnen, bieten en creaties, de kerk extra verlichten.

Om 19.15 uur vertrekt de stoet, met de schutterij en Sint Maarten voorop, via de Luytersteegstraat, Graaf van Loonlaan en Eykerstokweg naar de vuurstapel. De creatieve sfeervolle verlichting van de aanliggende huizen zorgt voor extra gezellig- en saamhorigheid. Voor de beste creatieve TOP-prestatie ligt die avond een lekkere Heitser lekkernij klaar.Bij de vuurstapel wordt genoten van muziek en gratis geserveerde wafels met warme chocomel.

Om de continuïteit van dit herfstfeest te verzekeren wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd.

Verder roept het St Maarten Comité alle kinderen op om hun creativiteit te tonen. Volgens de Heitser traditie ga je 'n "krot” uithollen en versieren. De voederbiet is tijdens winkelopeningstijden vanaf zaterdag 23 oktober bij Verheggen Sport Mode Textiel (Dorpstraat 33) gratis af te halen. Neem wel zelf een tas of zak mee. De kinderen t/m. 5 jaar kunnen ook een mooie versierde lampion maken. Voorzie de creatie van een kaartje met "naam en leeftijd" en lever deze direct bij aankomst vuurstapel in. Om 20.15 uur worden aan alle winnaars bij maanlicht leuke prijzen uitgedeeld. Iedereen kan daarna zijn creatie mee naar huis nemen.

Bezoek onze Facebook-pagina “Sint Maarten Heythuysen”, ons Instagram-account, bekijk de in

Heythuysen verspreide poster en spreekt ‘t voort.  VEEL PLEZIER & TOT ZIENS !!!