Zomerbraderie in het hart van Nederweert op vrijdag 28 juni

28 - Jun - 2024 - 12:00 - 29 - Jun - 2024 - 01:00

Op vrijdag 28 juni, van 12.00 tot 21.00 uur, vindt de jaarlijkse zomerbraderie plaats in het centrum van Nederweert, georganiseerd door Ondernemersvereniging Nederweert (OVN) in samenwerking met evenementenorganisatiebureau Eeri. 

Tijdens de braderie kun je in de Kerkstraat, Lindanusstraat en Brugstraat rondsnuffelen bij de vele stands waar lokale en externe ondernemers hun producten en diensten aanbieden en bij de lokale winkels, waaronder in de Geenestraat, die hun deuren dan open hebben. 

De braderie is ook voor een groot aantal verenigingen en organisaties, waaronder de politie, de stichting Kindervakantiewerk, de majorettes, de Dansmixgroep van Dansrijck en het damescomité van harmonie Sint Joseph, een mooie dag om zich te presenteren. 

Interactief leren met Boeren van Nederweert

De vereniging Boeren van Nederweert keert met hun populaire interactieve verkeersplein terug op de parkeerplaats tussen IJssalon Florence en Pleunis Mode. Hier kunnen kinderen op loopfietsjes en traptractoren tussen echte verkeerslichten rijden en over de herkomst van hun voedsel leren. Dit jaar is er een nieuw parcours dat de reis van gras naar melk en van aardappelen naar chips laat zien, inclusief demonstraties van landbouwmachines zoals grasmaaiers, tractors en aardappelrooiers.

Veel kinderen blijken niet te weten waar hun eten vandaan komt. Met dit educatieve initiatief willen de Boeren van Nederweert hier verandering in brengen. Kinderen kunnen op het parcours een leuke quiz doen, met een pakje melk en een zakje chips als beloning voor elk kind. De hoofdprijs van de quiz is een kinderfeestje op een boerderij; verdere prijzen zijn onder andere een Bruder tractor met aanhanger en een gepersonaliseerde boerenoverall. Op zaterdag 29 juni worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Duurzaamheidsplein op Lambertushof

Nieuw dit jaar is het Duurzaamheidsplein op Lambertushof, georganiseerd door de gemeente. Dit plein biedt informatie over nieuwe projecten met subsidiemogelijkheden voor inwoners van Nederweert voor woningverduurzaming en energiebesparing. Diverse partners, zowel samenwerkende partijen in deze projecten als andere duurzame initiatieven, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en inspirerende oplossingen te delen. Bezoekers kunnen deelnemen aan interactieve activiteiten zoals quizzen en spellen, en bij het Verspeelplein ontdekken hoe duurzame energieopwekking werkt.

Tot in de late uurtjes

Na een dag vol shoppen, leren en beleven kun je bij de vele horecagelegenheden in Nederweert tot 1.00 uur 's nachts nog gezellig napraten en genieten van eten, drinken en muziek.

Noteer in je agenda: zomerbraderie Nederweert, vrijdag 28 juni van 12.00 uur tot in de late uurtjes!