2 aug 2022

Zonnebloem Haelen - Nunhem: Wij zoeken vrijwilligers

Haelen

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor onze afdeling Haelen-Nunhem.

Beste inwoners van Haelen-Nunhem

Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn vrijwilliger bij de Zonnebloem Haelen-Nunhem.                                                                     

De Zonnebloem is een organisatie die aandacht heeft voor mensen met een fysieke beperking, die daardoor soms eenzaam dreigen te raken. Wij organiseren daarom ongeveer 1 keer per maand een activiteit voor onze deelnemers en kunnen zo iets betekenen voor een ander. Daarnaast kan een deelnemer ook aangeven of hij/zij huisbezoek wil.

In Haelen-Nunhem zijn nu al veel ouderen met een beperking die van de Zonnebloem kunnen genieten. Er is ook een aparte groep voor 40-65 jarigen!

Omdat mensen tegenwoordig weinig tijd hebben, willen wij de groep vrijwilligers uitbreiden. Zo willen we de belastbaarheid van elke vrijwilliger zo laag mogelijk houden, om ook in de toekomst iets te kunnen blijven betekenen voor mensen met een fysieke beperking.

Daarbij bepaal je zelf, hoeveel tijd je investeert en waar je interesse ligt. Je hoeft ook niet aan elke activiteit deel te nemen.

 

Krijg jij energie van werken met mensen?

Wil jij iets leuks doen voor een ander en zelf ook veel plezier beleven?

Geef je naam en adres aan ons door. Dan willen wij de komende tijd graag, vrijblijvend, iets meer vertellen over vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem Haelen-Nunhem.

Met vriendelijke en zonnige groet,  

Har, Huub, Mirjam, Elvira, Lenie, Elly, Annemiek, Wil, Monique, Nicole, Ellie, Laura en Lia van de Zonnebloem Afdeling Haelen-Nunhem.

Bel/Mail:

Voorzitter Har Smeets:  harrysmeets@live.nl    Tel: 0475-592032

Secretaris Mirjam Verhaeg:  mirjamverhaeg@gmail.com    Tel. 0475-594369

Penningmeester Huub Strous: Hstrous@home.nl    Tel: 0475-591174

Wij willen je alvast hartelijk bedanken voor je aandacht en het lezen van deze informatie!

Zonnebloemloterij 2022 🌻

18 augustus t/m 1 september 2022

JAARLIJKSE ZONNEBLOEMLOTERIJ VAN START!

Een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking volwaardig en onbezorgd deelnemen. Daar zet de Zonnebloem zich iedere dag voor in. Nu de versoepelingen compleet zijn, kan de afdeling Haelen-Nunhem weer volop activiteiten organiseren voor alle deelnemers. En hiervoor is geld nodig. Met de opbrengst van de jaarlijkse loterij geeft de Zonnebloem mensen met een lichamelijke beperking iets om naar uit te kijken: een vrijwilliger die op bezoek komt, samen een dagje uit of een mooie vakantie. Mensen die meespelen met de loterij maken kans op mooie prijzen. Een loterij met uitkijkgarantie dus!


De Zonnebloemafdeling Haelen-Nunhem, zal vanaf donderdag 18 augustus t/m donderdag 1 september langs de deuren gaan met de lotenboekjes. Voor € 2,- koopt u een lot en maakt u lokale activiteiten mede mogelijk. Bovendien steunt u de landelijke projecten van de Zonnebloem. Die zorgen er o.a. voor dat in heel Nederland de Zonnebloem rolstoelauto te huur is en dat musea, attractieparken, theaters en voetbalstadions toegankelijker worden voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Contactloos loten kopen
Ook dit jaar kan weer met het envelopje besteld worden, dat de verkoper bij u zal achterlaten als u niet thuis bent. U kunt ook contactloos betalen, door de aangeboden QR-code die de verkoper bij zich heeft, te scannen met uw mobiele telefoon. Uiteraard kunt u ook nog contant betalen.  

Mooie prijzenpot
Met uw deelname aan de loterij maakt u kans op een prijs uit het uitgebreide prijzenpakket. Er zijn geldprijzen te winnen, met een hoofdprijs van maar liefst 15.000 euro. Daarnaast zijn er vele prijzen in natura, zoals e-bikes, een vakantie in eigen land of een leuk dagje uit. De trekking vindt plaats op 10 oktober 2022. Mensen die hun loten online registreren ontvangen automatisch bericht over de uitslag. 
 

De Zonnebloem verrijkt de levens van ruim 90.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al meer dan zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. 33.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. De Vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.

http://www.zonnebloem.nl/haelen-nunhem