27 jul 2020

Zonnebloemloterij aangepast door Corona

Leudal

De corona-pandemie is voor iedereen moeilijk, maar zeker voor mensen met een fysieke beperking. Hun gezondheid is vaak extra kwetsbaar. Ook valt ondersteunende zorg regelmatig weg en is het lastiger om contacten met anderen te onderhouden.

Tijdens deze heftige periode onderhouden Zonnebloem vrijwilligers op een aangepaste manier contact met deelnemers. Onder meer door attenties te brengen en door telefonische contacten.


De vrijwilligers staan echter te popelen om, zodra het weer mogelijk is, activiteiten te organiseren en deelnemers thuis te bezoeken. Zij zorgen er dan voor dat de mensen onbekommerd kunnen genieten van activiteiten als picknicks, winkelen, Kerst- en Paasvieringen, creatieve middagen, concerten en museumbezoek. Ze screenen daarvoor locaties en activiteiten van te voren goed, zowel op aangepaste voorzieningen als op RIVM-voorschriften. Ook begeleiden de vrijwilligers de deelnemers tijdens de activiteiten en organiseren indien nodig het vervoer.

Voor de organisatie van de activiteiten van de Zonnebloem is natuurlijk wel financieel het een en ander nodig.  Een belangrijke bron van inkomsten is de jaarlijks Zonnebloemloten verkoop. Vanwege Corona kunnen de vrijwilligers hiervoor dit jaar echter geen huis-aan-huis loten verkopen. Wel is er de mogelijkheid om via internet loten te bestellen.

Dit kan via https://www.zonnebloem.nl. Toedeling vindt plaats op basis van ingevulde postcode bij bestelling. Sommige afdelingen bieden nog andere mogelijkheden voor lotenverkoop. Daarover wordt u dan via lokale media of hun website geïnformeerd.
U steunt toch ook dit goede initiatief! Samen zorgen we er zo voor dat mensen met een fysieke beperking niet in een isolement terecht komen.