Boeken- en platenmarkt met Maria-expositie Parochiekerk HORN 16 en 17 oktober GRATIS ENTREE

Raadhuisplein 7, 6085 BD Horn
10 - Oct - 2021 - 17 - Oct - 2021

Boekenliefhebbers opgelet: Het is weer tijd voor de bekende boekenmarkt van parochie St. Martinus!

Boekenwurmen, Popfanaten, platen-en muziekverzamelaars zijn

zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021 vanaf 10.00 uur weer welkom in de parochiekerk in Horn!

Er staat een zeer uitgebreide collectie tweedehands boeken (meer dan 10.000 exemplaren) te wachten op de liefhebbers. Van literatuur, reizen, (streek)romans, thrillers, koken, mens en maatschappij, hobby, Limburgensia, kinder-/jeugd, stripboeken, poëzie tot religie. De grote diversiteit, ook nieuwe en z.g.a.n. boeken, maakt deze boekenmarkt aantrekkelijk voor een breed publiek.
Vermeldenswaard is ook de grote voorraad Lp’s, Cd’s en Dvd’s.

Ook is er een gezellige ‘koffiehoek’ ingericht met koffie/thee en vlaai.

 

Altijd al op zoek geweest naar dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers.
Boeken worden verkocht per kilo. NIEUW dit jaar is de mogelijkheid om met pin te betalen.

 

De boekenmarkt is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Entree is gratis.

Een vrijwillige donatie in de speciale collectebus of via onze website stellen wij zeer op prijs.

Mariadevotie

De opbrengst zal worden besteed aan het verruimen van de toegankelijkheid van de kerk en de Mariakapel. Zo zal in de hoofdingang een smeedijzeren poort worden geplaatst, waardoor bezoekers
tóch een kijkje kunnen nemen in de kerk buiten de reguliere openingstijden. Daarnaast zal op termijn de Mariakapel via een ingang in het voorportaal toegankelijk worden gemaakt. In de maanden april t/m oktober zal deze dan overdag geopend zijn. Op deze manier wil het parochiebestuur de bezoekers de mogelijkheid bieden om op een zélf te bepalen tijdstip een kaarsje te laten branden bij Maria. 

 

Feestelijke opening

Op zondag 10 oktober zal om 11.00 uur een plechtige Hoogmis worden gehouden waarvoor wij iedereen van harte uitnodigen. Na deze viering wordt de Maria-expositie geopend die in de kerk staat opgesteld. De bezoeker kan een diversiteit aan Mariabeelden/schilderijen en andere Maria-decoraties bezichtigen, die voor deze gelegenheid door mensen uit de regio beschikbaar zijn gesteld.
Om 17.00 uur vindt een Vesperviering plaats. Ook hiervoor nodigen wij iedereen van harte uit.

 

Op vrijdag 15 oktober om 19.30 uur zal het nieuwe beeld van Maria dat een plek zal krijgen in de Mariakapel, tijdens een korte plechtigheid op het kiosk, worden gezegend door pastoor Lipsch.
Deze plechtigheid zal muzikaal worden opgeluisterd door leden van diverse zangkoren uit onze clusterparochies, o.l.v. Sylvia Berghs.
Daarna zullen pastoor en kapelaan het Mariabeeld door de nieuwe poort naar binnen dragen en in de Mariakapel plaatsen, waar iedereen haar een bezoek kan brengen en een kaarsje kan laten branden.

 

Van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 16 en zondag 17 oktober staan de deuren dan open voor alle liefhebbers om te snuffelen tussen de vele boeken, platen, cd’s en dvd’s en om de expositie rond Maria te bezichtigen.

 

Parochie Sint Martinus heet u van harte welkom!