Nederweert: Vijftiende editie Muziek & Kunst. In de Tuin

Nieuwstraat 8, Nederweert
4 - Sep - 2021 - 11:00 - 5 - Sep - 2021 - 18:00

In de tuin aan de Nieuwstraat 8 in Nederweert is op zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 de vijftiende editie van het succesvolle muziek- en kunstevent Muziek & Kunst. In de Tuin. Dit event staat garant voor verrassende kunst in diverse kunstdisciplines, geplaatst in een heerlijke natuurlijke setting. Optimaal genieten van tuin, muziek en kunst. Onder het genot van een hapje en drankje.

Je hebt een tuin van bijna 4.000 vierkante meter in het buitengebied van Nederweert en je houdt van kunst én van livemuziek.

Dan is één plus één al snel twee. Inmiddels staat de vijftiende editie georganiseerd door Francis Bruekers in de steigers en is het evenement uitgegroeid tot een tweedaagse happening waar bezoekers kunnen genieten van de inspirerende combinatie van muziek en kunstobjecten, in de mooi aangelegde landschapstuin

Livemuziek 2021

Op zondagmiddag 5 september is het grote podium voor de landelijk bekende roots/blues-band Sunset Travelers met vier muzikale kopstukken, waaronder Roel Spanjers (zang, Hammond, piano). Warmgedraaid wordt door de regionale band Yasgurs Farm, bestaande uit Enith Linssen (zang), Mieke Bergs (zang), Winand Bijlmakers (gitaar, zang), Pieter Steenvoorden (toetsen, zang), Eric Bastiaens (bas, zang) en Thijs Kessels (percussie).

Ook op zaterdagmiddag 4 september wordt gezorgd voor ‘kleine’ livemuziek.

Kunst

De exposerende kunstenaars komen uit heel Nederland en daarbuiten. Zij zijn het gehele weekend zelf aanwezig in Nederweert om tekst en uitleg te geven. Er is werk te zien van de volgende acht exposanten:

Schrootbeelden van Jan Verschueren uit Lint (B), samengesteld uit schroot, terra cotta en objects trouvé spreken tot de verbeelding. Hij brengt fantasie, humor en emotie bij elkaar.

Kunstschilder Michelle Faaij schildert (Echt) karakterportretten met harde lijn. Winnares van het programma 'Sterren op het Doek'. Genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs.

Spannende keramische figuren toont keramiste Janneke Bruines (Beuningen). Uitdagend, zelfverzekerd en een beetje sexy. En bewust zonder oogcontact.

Lineaire dieren door Bianca van Londen uit Weert. Met gerecycled bont. Ze geeft het als het ware terug aan de oorspronkelijke bezitter: het dier.

Eric Cremers, vertegenwoordigd door Rijsdijk Galerie uit Amsterdam, toont woonvormen, van natuurlijke materialen die hij op Bonaire (zijn woonplaats) vindt.

Schilder en beeldhouwer Saskia Pfaeltzer (Amsterdam) presenteert buitenproportionele keramische werken. Zij treedt bewust buiten de gebaande paden van de kunstmores.

Zangeres en beeldhouwer Hieke Meppelink (Haarlem) maakt beelden in brons, geïnspireerd op thema’s in haar muziek. Boetseren is voor haar als zingen in klei.

De combinatie van beelden en (delen van) opgezette dieren geeft nieuwe betekenis aan het resultaat. Zijn de taxidermische objecten van Jules van Bussel (Venlo) Dead or Alive?

 

Workshop beeldhouwen

Beeldhouwer André van Veghel van Atelier Vandré verzorgt een kortdurende workshop beeldhouwen tijdens dit evenement. Om hieraan deel te nemen of voor meer informatie, stuurt u een mail naar info@spark-le.nl.

 

Muziek & Kunst. In de Tuin

4 en 5 september 2021, 11.00 – 18.00 uur

Entree 5 euro

Nieuwstraat 8, Nederweert (06-23901812)

info@spark-le.nl

Voor actuele corona-updates, check de facebookpagina Muziek & Kunst. In de Tuin.