Evenementen

Programma Kunst en Cultuur Weekend Leudal 2021. Vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september 2021

Leudal / Midden Limburg

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september a.s. vindt het Kunst en Cultuur Weekend Leudal weer plaats.

Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma vol verrassingen.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

Vrijdag 3 september; Art Dinner (volgeboekt)
Vrijdagavond start met een korte officiële opening van het Kunst en Cultuur Weekend Leudal door wethouder Robert Martens. Daarna volgt er voor degenen die ingeschreven hebben het Art Dinner, een nieuwe activiteit, waarbij de deelnemers een drietal aansprekende locaties in Heythuysen bezoeken, waar zeer uiteenlopende culturele activiteiten plaatsvinden en worden verwend met een culinaire lekkernij. Deze activiteit is echter al volgeboekt.

Zaterdag 4 september: Kindervoorstelling
Op zaterdagochtend vindt er traditioneel een  kindervoorstelling plaats. Dit jaar is de speellocatie gemeenschapshuis Ellenhof (Scheijmansplein 18) in Ell. Om 10.30 uur start hier de meeleef-voorstelling ’De Droom van Annebel’ met een vrolijk vertel-elfje en een grote zingende elf op een sprookjesboom.

Na afloop is er een meet & greet met de elfen.

Ouders en grootouders zijn natuurlijk ook van harte welkom, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. De voorstelling duurt een uur en is geschikt voor kinderen van peuter- en basisschoolleeftijd. De toegang is gratis.

Zondag 5 september: Pronkstuk of  Prullaria en Kunstfietsen
Zondag is tussen 11 en 15 uur de tweede editie van ‘Pronkstuk of  Prullaria’ in de Uffelse molen (Uffelsestraat 5) in Haler. Heeft u verborgen schatten in huis, een oud servies van oma, een schilderij, meubelstuk of andere huisraad of curiosa verworven uit een erfenis?

Zes deskundigen, allen experts op hun vakgebied, vertellen u er graag meer over en geven indien mogelijk een globale waarde-indicatie.

Toeschouwers zijn welkom! Wilt u iets laten taxeren, dan kunt u ook alvast een mail met een foto en omschrijving sturen naar jmgdenessen@hetnet.nl. Onze deskundigen kunnen dan al informatie verzamelen.

En uiteraard kan iedereen op de zondag ook weer deelnemen aan het Kunstfietsen. Dit jaar zijn de kernen Ell, Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter aan de beurt. Er is een grote diversiteit aan kunstsoorten te zien, o.a. glaskunst, cortenstaal, schilderkunst, bronzen beelden, beeldhouwen, keramiek en bonsaikunst. De tuinen van de kunstenaars zijn van 10 tot 17 uur open. De route kan bij  elke deelnemende kunstenaar gestart worden en is vanaf 25 augustus te downloaden op de website www.kunstencultuurleudal.nl.

Bijzonder dit jaar is de kleine expositie van schilderijen uit de erfenis van de bekende Zuid-Limburgse kunstenaar Charles Eyck en diens echtgenote Karin Meyer. Op verschillende locaties op de route treft u ook voordracht en levende muziek aan. Deelname is gratis. Laat u verrassen: fiets, trap en bewonder!


Voor meer informatie over het Kunst en Cultuur Weekend Leudal is te vinden op www.kunstencultuurleudal.nl.