13 okt 2020Advertorial

Een unieke verbinding tussen jong & oud

Scheyvenhofweg 10, 6093 PR Heythuysen

Bij Woon- en Zorghuis Scheyvenhof, aan de rand van Heythuysen, is op een hele unieke manier nagedacht over de vraag hoe je jong en oud kunt verbinden. Als nieuwe hoofdsponsor van de voetbalclub S.V. Heythuysen, denkt Scheyvenhof het antwoord hierop te hebben gevonden.

Helaas is de huidige situatie rondom het Corona beleid, voor een onbepaalde periode, aangepast bij de sportverenigingen.

Miranda Schonkeren, mede eigenaresse en Family manager bij Scheyvenhof benadrukt het belang voor de bewoners. “Jong en oud verbinden heeft een enorme positieve en zelfs ‘helende’ werking bij ouderen. Ook of eigenlijk juíst ouderen mensen, die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen, hebben behoefte aan contact met de wereld om hen heen. Daarom gaan wij met Scheyvenhof allerlei waardevolle verbindingen aan. Zo komen er vaak wandelmaatjes bij ons en ook met onze naastgelegen campinggasten ontstaan er veel spontane ontmoetingen.

Hiernaast dachten wij na over de dynamiek tussen jongeren en ouderen. Jongeren staan nog midden in het leven en sprankelen van de energie. Ouderen kunnen enorm genieten van die energie en hebben behoefte aan een beetje ‘leven in de brouwerij’.

Vanzelfsprekend zijn wij dus verheugd om de komende 4 jaar de nieuwe hoofdsponsor te zijn van S.V. Heythuysen.

Onze bewoners volgen de thuis wedstrijden langs de lijn en worden zo vaste S.V. Heythuysen supporters. Het lokale gedachtengoed speelt natuurlijk ook een rol. Er voetballen kleinkinderen van onze bewoners bij S.V. Heythuysen waardoor de verbinding al automatisch ontstaat.

De achterliggende gedachten van het hoofdsponsorschap is dat het mes wel aan twee kanten gaat snijden. Naast de positieve bijdrage aan het welzijn van onze bewoners hopen wij ook waardevolle bagage aan de voetballers mee te kunnen geven.
Hoe ga je eigenlijk met ouderen om? Hoe maak je contact met iemand die dementie heeft?

Hoe voelt het om iemand die in de laatste jaren van zijn leven is, een geluksmomentje te bezorgen?

Afgelopen zondag speelde S.V. Heythuysen tegen F.C. Maasgouw. Met een eigen terras aan het veld hebben de Scheyvenhof bewoners flink aangemoedigd.

Ineens riep een licht dementerende 80 jarige bewoonster; “zijn die blauwe van ons?”

Of er werd vrolijk geapplaudisseerd bij een goal van de tegenstander. Het was mooi om te zien. Bij het opstaan de volgende dag werd er door de bewoners meteen terug gedacht aan die leuke voetbaldag. En dat is precies waar we het voor doen.

'Samen staan we sterker'

 

Woon- en Zorghuis Scheyvenhof

Heythuysen