20 aug 2021Advertorial

HALLO Ondernemer: Alle bedrijven in dit magazine lopen risico’s

Haelen

Risico’s nemen. Het hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap. Maar geen enkele ondernemer wil ‘s nachts wakker liggen van de vraag “Heb ik het allemaal wel goed geregeld?” Verzekeringsadviseur Frank Reijans heeft de continuïteit van jouw bedrijf als prioriteit. Zodat jij verder kunt met van je bedrijf een succes te maken.

 

Voor jou is je dagelijkse bedrijfsvoering de hoofdzaak én je inkomen. Een zakelijke verzekering is dan vaak een randzaak. Je sluit een polis af en stopt die daarna waarschijnlijk weg in een la om er niet meer teveel aan te denken. Maar bedrijven groeien en veranderen en wat als je hoofdzaak door een calamiteit ineens een halszaak wordt? Frank legt zich volledig toe op ondernemersverzekeringen. Bij hem geen standaard bedrijfsverzekering of advies via de mail, maar een zakelijk advies, heel persoonlijk.

Werkwijze

“Niet alle risico’s hoeven verzekerd te worden”, begint Frank. “Er zijn risico’s die je kunt vermijden, verminderen of die je als bedrijf zelf kunt dragen.

Elke onderneming is anders en een verzekeringsadvies geven zonder het bedrijf te leren kennen, dat gaat er bij mij niet in. Daarom kom ik langs op locatie en lopen we samen alle processen na.”

En dat betekent: heel veel vragen. Over de producten en diensten en het personeel, maar ook het werkmaterieel, de leveranciers en de grondstoffen. Frank: “Op basis daarvan maak ik een risico-inventarisatie en een rapport. Samen bespreken we welke potentiële risico’s je zelf aanpakt en welke je beter kunt verzekeren. Vervolgens vraag ik verschillende offertes op om tot het beste verzekeringspakket voor jouw bedrijf te komen.”

 

Kleine lettertjes

Frank is niet bang voor de kleine lettertjes. “In het geval van een calamiteit, moet je als bedrijf aan de dekkingsvoorwaarden voldoen.

Daarom prikkel ik ondernemers om goed na te denken over allerlei zaken.

Als alle potentiële risico’s in kaart zijn gebracht, aan de voorwaarden is voldaan en de polis is getekend, dan pas kan die fijn de la in.”

Een goed verzekeringsadvies gaat voor Frank verder dan enkel de polis. “Een bedrijf groeit en verandert. Dan wil je niet in de gaten hoeven te houden of de verzekering nog wel passend is. En dat hoeft ook niet. Ook nadat je de polis hebt getekend blijf ik de ontwikkelingen binnen jouw bedrijf volgen.

Minimaal eenmaal per jaar kom ik langs zodat de verzekering altijd up-to-date blijft. Lijkt me logisch. Daar betaal je toch premie voor?”

 

Hart voor mkb en agro

Zijn persoonlijke visie op ondernemersverzekeringen werkt. Frank kent veel tevreden klanten in met name het mkb en de agrarische sector. “Het midden- en kleinbedrijf is natuurlijk breed. Maar of het nu gaat om productiebedrijven of de gezondheidszorg, overal kom ik ondernemers met passie tegen.” De agrarische sector ligt Frank na aan het hart.

Hij studeerde intensieve veehouderij en pluimveehouderij aan de HAS in Den Bosch en komt al jarenlang over de vloer bij allerlei agrarische bedrijven. “Het boerenbedrijf is behoorlijk complex met heel eigen potentiële bedrijfsrisico’s. Maar ik weet wat er speelt en spreek de taal. Ben je agrariër, dan help ik je om de continuïteit van je onderneming te waarborgen. Jij kunt zo vooral doen waar je goed in bent: ondernemen.”

 

Wil je als ondernemer meer grip op je potentiële bedrijfsrisico’s?
Vraag een risico-inventarisatie aan via frankreijans.nl.