Advertorial

Music with Passion 2023: The Heartbeat of Judas

Neer / Midden-Limburg

Een nieuw verhaal. Een nieuwe vertoning. Nu met Judas in een hoofdrol. In een aangenaam verwarmde en schitterend verlichtte Martinuskerk in Neer vertolken Percussiegroep Zinvol Geweld, Gemengd Koor Vocante en tenor Eric Reddet dit bijzondere verhaal in het weekend voor Pasen op zaterdag 1 en zondag 2 april om 20.00 uur. 

Traditie in modern jasje
In een traditie van jaren hoorden wij het authentieke lijdensverhaal van Jezus uit de bijbel. Het verhaal der verhalen in woord en muziek. In deze nieuwe versie zijn Judas en ook Jezus zelf aan het woord. Music with Passion 2023 laat de worsteling zien die Judas doormaakte met het fenomeen Jezus. Wat ging er in hem om? Waarom kwam hij tot bepaalde keuzes? Daarnaast laat de verteller ons horen dat het lijdensverhaal vele elementen kent die ook in 2023 nog steeds actueel zijn.

Strijd om macht, zoals Rusland dat Oekraïne binnenviel. En is luxe nog veroorloofd in tijden van energiecrisis? Zoals Maria Magdalena die met dure olie het gezicht van Jezus verzorgde? Of wanneer verlies je het vertrouwen in iemand die je blindelings volgde? Die je een betere wereld beloofde?

Muziekplein presenteert
Percussiegroep Zinvol Geweld o.l.v. Sjoerd Ceelen, speelt de muzikale hoofdrol, samen met Gemengd Koor Vocante o.l.v. Ruud Geelen, en tenor Eric Reddet, bekend van de Platin Tenors van André Rieu. Het combo bestaat uit Pim Geraets op basgitaar en Von Reijnders op toetsen. De rollen worden vertolkt door Mella, Michiel Hendriks en Loes Lijssen. De algehele muzikale leiding is in handen van Sjoerd Ceelen. Roel Verheggen is verantwoordelijk voor het script en de regie.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is inmiddels gestart. Tot  1 maart zijn kaarten voor € 16,50 verkrijgbaar bij Hairdesign Slabbers, Napoleonsweg 43 in Neer (betaling alleen contant mogelijk) of door een e-mail te sturen naar
reserveringen@muziekplein.eu Daarna zijn kaarten alleen nog verkrijgbaar voor € 17,50 Per avond zijn er 250 zitplaatsen. Deze bevinden zich vrij naar keuze in het middenschip van de aangenaam verwarmde kerk. Alle plaatsen hebben een goed zicht op het podium.

Music with Passion wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leudal en Provincie Limburg.