24 feb 2023Advertorial

Sportschool ‘HeelFit’ opent op 4 en 5 maart vernieuwd sportcentrum in Heel.

Heel / Midden-Limburg

Vanaf augustus 2001 runde het echtpaar Thei en Marleen Leblanc de sportschool ‘HeelFit’ aan de Kasteellaan 1 in Heel. Eind vorig jaar besloten Thei en Marleen het wat rustiger aan te gaan doen en hun succesvolle sportschool per 1 februari 2023 over te dragen aan hun opvolger Ivo Bergs (45 jaar) uit Beegden.

“Het is altijd mijn droom geweest om een eigen sportschool te mogen runnen,” geeft Ivo Bergs zijn ambities bloot. “In mijn studietijd bij het CIOS in Sittard heb ik hier bij HeelFit stage gelopen en gewerkt.

Na mijn studie bij het Cios heb ik aanvullende cursussen gevolgd op het gebied van leiding geven en management zodat ik nu volledig toegerust ben om een eigen sportschool te runnen.

Jaren geleden, toen ik mijn stageperiode bij HeelFit afsloot schijn ik al gezegd te hebben dat ik deze sportschool over twintig jaar zou overnemen. Dat was natuurlijk als grap bedoeld, maar nu is het werkelijkheid geworden en zelfs eerder dan gedacht.”

We weten allemaal dat in een vaak druk en jachtig leven intensief bewegen erg belangrijk is voor een gezonde levensstijl. Bewegen is gezond voor lichaam en geest, welke leeftijd je ook hebt. Zeker volwassenen en ouderen geven zichzelf het mooiste cadeau als ze voldoende bewegen.

De slogan ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ zal iedereen wel bekend voorkomen. De voordelen van een gezonde levensstijl zijn amper bij te houden.

Het is inmiddels wel bewezen, dat je bij voldoende bewegen de kans aanzienlijk verkleint om tegen een levensbedreigende ziekten aan te lopen.

Ivo Bergs heeft ambitieuze plannen met zijn sportschool HeelFit. “Ik wil dit sportcentrum weer echt levendig maken om weer die duizend leden terug te krijgen die hier ooit waren. Door de beperkingen in de coronatijd zijn toch wel sporters weggebleven. Jammer, maar voor dat moment begrijpelijk.

Mijn ambitie is om die mensen, waaronder ook veel jongeren, weer bij HeelFit terug te krijgen zodat ze weer aan een gezonde levensstijl kunnen gaan werken.”

Om die intentie waar te maken heeft Ivo Bergs een geheel nieuwe fitnessruimte ingericht waardoor er nu twee fitnesszalen beschikbaar zijn waar iedereen terecht kan.

“Deze nieuwe fitnessruimte is redelijk uniek in deze regio,” vult Ivo aan. “We presenteren in deze ruimte de zogenaamde ‘Plate Loaded Fitnessapperatuur’,  fitnessapparaten die voor jongeren erg interessant zijn omdat het ‘fitness back to bassic’ is, waar je lekker krachttraining mee kunt doen.”

Uiteraard is de begeleiding bij het sporten zeer belangrijk. “Daarvoor hebben wij gekwalificeerde sportinstructeurs in dienst die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op fitness- en sportgebied.”

Behalve de sportfaciliteiten wil Ivo Bergs ook het horecadeel van zijn sportcentrum een facelift geven. “Het sociale gebeuren binnen zo’n sportomgeving is ook heel belangrijk. Na afloop van een intensief uurtje sporten is het wel lekker om in een gezellige ambiance onder het genot van een lekker drankje nog wat na te genieten.”    

De opening van de vernieuwde sportaccommodatie HeelFit staat gepland voor 4 en 5 maart. “Dan kunnen we het publiek verrassen met een prachtige vernieuwde Sportschool HeelFit,” besluit Ivo Bergs.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de infobalie aan de Kasteellaan 1 in Heel of telefonisch op nummer 0475 – 56 35 92.  

De voorlopige openingstijden zijn:
Maandag t/m donderdag van 08.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag van 08.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur
Zondag van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Contactgegevens:
Kasteellaan 1, 6097 GM Heel
0475 - 56 35 92  • info@heel-fit.nl
www.heel-fit.nl