UITNODIGING Omgevingsdialoog voormalig gemeentehuis Haelen

ZAAL KASTEEL ALDENGHOOR, Kasteellaan 11, 6081 AN Haelen
11 - Dec - 2023 - 19:30 - 11 - Dec - 2023 - 20:30

ZAAL KASTEEL ALDENGHOOR

MAANDAG 11 DECEMBER 2023  -  19:00 uur - 20:30 uur

Omgevingsdialoog voormalig gemeentehuis Haelen 

In samenwerking met de gemeente Leudal is SVDA Vastgoed BV aan de slag gegaan met de herontwikkeling van het voormalig gemeentehuis in Haelen.

Er wordt getracht de authenticiteit aan de buitenkant zoveel mogelijk te behouden.

Zo zullen het kenmerkende “torentje” , de vier zuilen die voor de dorpen Buggenum, Haelen, Horn en Nunhem staan alsook de kenmerkende glas in lood ramen in de trappenhal van het voormalige gemeentehuis gehandhaafd blijven.

Aan de binnenzijde zal de transformatie ingrijpender zijn, zo zullen er 7 levensloop bestendige huurappartementen van 85m2 tot 125m2 gerealiseerd worden op de begane grond en verdieping.

De begane grond van de vleugel die parallel loopt aan de Roggelseweg krijgt een commercieel-maatschappelijk karakter.

Zowel de gemeente als wij, als ontwikkelaar, zijn van mening dat met name de hoek die grenst aan het Raadhuisplein een ideale locatie zou zijn voor een horeca gelegenheid.

Met name het ruime, gezellige terras met veel zonlicht, dat straks grenst aan het plein, zou een mooie aanvulling zijn voor bijvoorbeeld een lunchroom, bistro of ijssalon.

De rest van een vleugel zou een aansprekende locatie kunnen zijn voor kleinere winkels zoals bijvoorbeeld een bloemenzaak, kantoor, cadeaushop etc.

We zijn ervan overtuigd dat een dergelijke invulling de levendigheid van het centrum een positieve impuls zal geven.

We zijn dan ook op zoek naar ambitieuze (aspirant) ondernemers die samen met ons mee willen denken over de invulling van deze vleugel.

Het spreekt voor zich dat zowel de woningen als de commerciële ruimtes aangepast zullen worden aan de huidige kwaliteit en verduurzaming eisen.

Als onderdeel van de vergunningaanvraag zijn wij als ontwikkelaar verplicht een omgevingsdialoog te houden.

Het doel van deze omgevingsdialoog is om de directe omgeving te informeren wat onze plannen precies inhouden, de reacties daarop te peilen en de omwonenden mee te laten denken, om uiteindelijk de vergunningsprocedure vlot te laten verlopen.

Wij hebben in samenspraak met de gemeente ervoor gekozen deze omgevingsdialoog te combineren met een info avond, waar wij onze plannen kunnen toelichten en waar eenieder zijn of haar zegje kan doen.

Uiteraard houden wij rekening met het feit dat niet iedereen zijn of haar mening publiekelijk wil delen.

Voor degene die daar prijs op stelt kan men ons natuurlijk altijd contacteren om bijvoorbeeld een persoonlijk gesprek in te plannen. 

Graag nodigen wij alle aanwonenden, en andere geïnteresseerden uit tot het bijwonen van de infoavond over de herontwikkeling van het voormalige gemeentehuis op Maandag 11-12-2023 in het restaurant kasteel Aldenghoor, Kasteellaan 11 6081AN Haelen. 

U bent van harte welkom van 19.00 uur tot 20.30 uur.