Bridgeclub Weert, 70 jaar oud en nog altijd actief!

Weert

Sinds 1952 organiseert Bridgeclub Weert (BCW) op Sportpark Drakensteyn, Drakensteyn 8 allerlei activiteiten om bridge voor iedereen leuk, sportief  en interessant te maken. We doen dit zowel voor leden als niet-leden.

Heeft u belangstelling voor één van onderstaande activiteiten stuur dan een mail naar bcw1952@gmail.com of reageer via onze website, https://23007.bridge.nl/ .

Omdat we een levendige club zijn zetten  we de activiteiten graag  nog weer eens op een rijtje.

Cursussen

Ieder jaar organiseert BCW minimaal twee cursussen, een echte beginnerscursus en een cursus voor gevorderden voor leden en niet-leden. In het voorjaar van 2023 zal er een cursus voor gevorderden worden gestart. We gaan er daarbij vanuit dat deelnemers een beginnerscursus hebben gevolgd en tussen de 1 en 2 jaar bridge-ervaring hebben opgedaan.

Passageclub voor beginners

Op maandag 9 januari starten we met een speciale clubavond voor spelers die de beginnerscursus hebben afgerond en nu ervaring moeten opdoen in het spelen en bieden. Onder begeleiding van ervaren bridgers die tevens als vraagbaak functioneren wordt er al spelend geleerd. Aan deze passageclub kunnen zowel spelers meedoen die bij ons een cursus hebben gevolgd, als spelers die elders bridgen hebben geleerd. Ook bridgers waarvan de kennis is verwaterd kunnen deelnemen. Niet-leden betalen een bijdrage van € 2,00 per avond

Bridgen overdag

Steeds meer gepensioneerden vinden het plezierig om overdag te bridgen. Op donderdagmiddag half twee kan iedereen terecht in ons bridgehome op Sportpark Drakensteyn. Ook hier geldt dat niet-leden een bijdrage van € 2,00 per middag betalen.

BCW als (wedstrijd-)club

Naast de activiteiten die gericht zijn op speciale doelgroepen is BCW natuurlijk ook een “gewone” bridgeclub waar u op 3 avonden terecht kan, maandag-, dinsdag- en woensdagavond steeds vanaf half acht. Ons uitgangspunt daarbij is, dat een avond bridgen ook een avond vol plezier moet zijn voor alle deelnemers. Leden mogen aan alle speelmomenten meedoen, al zijn er natuurlijk velen verknocht aan hun eigen speelmoment. Hier geldt, dat iedereen die belangstelling heeft dat aan ons kan laten weten via de mail en een drietal avonden, gratis, kan meedoen om te kijken of het iets voor hem of haar is.