14 sep 2021

Cursus Geschiedenis bij Bibliocenter Weert

Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en wil je er graag meer over weten? Dan is de 15-delige cursus Geschiedenis van Bibliocenter Weert echt iets voor jou! De thema’s van de cursus zijn het fascisme en nationaal socialisme, Hitler Duitsland en de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Docent Dhr. Jan Janssen, oud-geschiedenis docent van het Trevianum in Sittard, verzorgd de cursus waarin volop gelegenheid zal zijn voor interactie. Voor een andere invalshoek en om de wat onbekendere dingen toe te lichten, wordt gebruik gemaakt van onder andere tekstdia’s, foto’s, schilderijen, cartoons en liedjes. De cursus is bedoeld voor geïnteresseerden in de algemene geschiedenis. Specifieke voorkennis is niet nodig. 

Praktisch
De cursus start op woensdag 13 oktober 2021 van 10.00 tot 11.45 uur en loopt door tot ongeveer eind maart 2022. De kosten voor deelname bedragen € 115,- inclusief een kopje koffie/ thee en hand-outs. Aanmelden kan via: www.bibliocenter.nl/cursus-geschiedenis.

Wil je meer informatie over deze cursus? Neem dan contact op met Bep Bocken van Bibliocenter, b.bocken@bibliocenter.nl

 

Kennismakingsbijeenkomst

Heb je interesse, maar wil je nog meer informatie over deze cursus en kennismaken met de cursusleider Jan Janssen? Dan ben je van harte welkom op de gratis kennismakingsbijeenkomst op woensdag 22 september om 10.00 uur bij Bibliocenter Weert. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: www.bibliocenter.nl/kennismaking-geschiedenis.