film 'Wolf' voor de jeugd; vanaf ca 8 jaar

ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond
10 - Mar - 2024 - 11:00 - 10 - Mar - 2024 - 13:00

IVN Roermond e.o. viert dit jaar haar 55-jarig bestaan; in samenwerking met ECI wordt speciaal voor de jeugd de film ‘Wolf’ vertoond, tegen een gereduceerde ticketprijs van € 5,00.

Tickets: verkrijgbaar via ECI, aan kassa en online

Wolf, zo heet de film over de terugkeer van de wolf in de Nederlandse natuur. Filmmaker Cees van Kempen heeft er vier jaar over gedaan om deze indrukwekkende natuurfilm te maken en laat ons zien hoe de wolf zich een plek in onze natuur verovert. Op eigen kracht verspreidt de wolf zich op plekken waar hij ooit leefde. De wolf heeft zijn plek gevonden, maar wij moeten nog wennen aan zo’n groot roofdier. Met de film Wolf laat Cees van Kempen het verhaal zien van één wolf Scout, die zich in Nederland vestigt. Prachtig in beeld gebracht zien we alle levensfasen van de wolf, zijn trektocht naar een nieuw leefgebied en de komst van een roedel. 

Na de film is er een Q&A met Wim Tegels, de ecoloog van de film.

Spannende jeugdtocht

Op woensdag 13 maart organiseert IVN Roermond e.o. een jeugdtocht: ‘Op zoek naar de Wolf”. Aanvang 14:00 uur. Startpunt wordt tijdens de film en via de website www.ivnroermond.nl bekend gemaakt.