11 sep 2018

Gezocht: Vrijwilligers Ouders Ondersteunen Ouders

Nederweert

Welzijnsorganisatie Synthese zoekt enthousiaste vrijwilligers die ouders tijdelijk willen ondersteunen bij de opvoeding. Gewoon van ouder tot ouder, thuis in het gezin.

Om een gezin net het steuntje in de rug te bieden dat men nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het aanbrengen van structuur in de opvoeding, het versterken van zelfvertrouwen van de ouder of hulp bij het uitbreiden van het sociale netwerk van het gezin.

 

‘’Soms kan het bieden van een luisterend oor al enorm helpend zijn’’

 

Vrijwilligster Anneke is zelf moeder, een ervaringsdeskundige.

Anneke: ‘’Ik observeer, inventariseer en draai een tijdje mee. Dan kom ik bijvoorbeeld op woensdagmiddag als alle kinderen thuis zijn. We drinken een kop koffie en praten wat. Of ik neem een leuk boekje mee en ga voorlezen. Moeder ziet het kind tot rust komen en leert van de interactie die ontstaat’’.

Naast de ondersteuning in het gezin, is er eens per zes weken een vrijwilligers- of themabijeenkomst. De bijeenkomsten worden georganiseerd om van elkaar te leren en ieders rugzak te vullen met informatie over opvoeden en opgroeien.

Vrijwilliger worden?

Wil jij net zoals Anneke iets betekenen voor een gezin bij jou in de buurt? Dan is Ouders Ondersteunen Ouders op zoek naar jou!

Heb je interesse of wil je meer weten over Ouders Ondersteunen Ouders? Neem dan vrijblijvend contact op via 0495 745930 of per e-mail info@synthese.nl t.a.v. Michèle Ferrière, coördinator Ouders Ondersteunen Ouders, Nederweert.

Reis- en andere onkosten worden door Synthese vergoed.