Imkervereniging Roer- en Leudal organiseert in 2024 een cursus “Jeugd Imkeren”

Roggelseweg 58
24 - Mar - 2024 - 10:00 - 24 - Mar - 2024 - 12:30

Ben jij geïnteresseerd in de natuur en vooral wat daarin bloeit en rond zoemt? We gaan in de bijenkasten kijken en je van alles over de bijtjes en het verzorgen ervan leren, maar we gaan het ook over de bloemetjes hebben en kijken wat er allemaal om ons heen bloeit en zoemt. We gaan je leren wat biodiversiteit inhoudt en gaan daar ook mee aan de slag!

Hoe lijkt het je om zelf honing te slingeren en in potjes te doen? Ooit honing uit de bijenraat geproefd?

Wie weet ga je dit allemaal meemaken in onze jeugdcursus. Er zal iedere keer een stuk theorie en een leuk stuk praktijk gedaan worden per les.

De cursus is bestemd voor kinderen uit groep 6,7 en 8 (9 tot 12/13 jaar) en wordt gehouden in Haelen (Bezoekerscentrum Leudal) en we zullen ook in Posterholt bij kasteel Aerwinkel naar onze bloemen en bijen gaan kijken.

Lijkt je dat leuk? Meld je dan snel aan via  cursus.imkers.roerenleudal@gmail.com

De cursus bestaat uit 4 gecombineerde theorie-/praktijklessen en wordt afgesloten met een certificaat.

Cursusdata zijn: 24 maart, 21 april, 26 mei en23 juni van 10:00-12:30 uur.

Er wordt voor imkerpakken, handschoenen (die van de vereniging zijn) en cursusmateriaal (wat je mag houden) gezorgd. Natuurlijk mag je ook je eigen imkerpak en handschoenen kopen, maar het hoeft niet.

Jijzelf moet voor een stevige broek en goede dichte schoenen of laarzen zorgen en veel zin meebrengen om in en met de natuur en bijtjes bezig te zijn. Tot snel!