Informatiebijeenkomst over darmkanker in SJG Weert

het restaurant van Sint Jans Gasthuis Vogelsbleek 5, 6001 BE Weert
20 - Mar - 2024 - 19:00 - 20 - Mar - 2024 - 21:30

Darmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Darmkanker geeft vaak pas in een laat stadium klachten. Vroege opsporing en het op tijd herkennen van klachten is dan ook heel belangrijk.

 Om deze reden is het bevolkingsonderzoek darmkanker in Nederland opgestart. Hoe eerder je weet dat je darmkanker hebt, hoe beter de behandelmogelijkheden en hoe groter de kans op overleven.  

Maar hoe weet u nu dat u darmkanker heeft? En wat kunt u zelf doen om de kans op darmkanker te verkleinen? Tijdens een informatiebijeenkomst op woensdagavond 20 maart krijgt u informatie over de alarmsignalen die kunnen wijzen op darmkanker, het hoe en waarom van het bevolkingsonderzoek en de invloed van leefstijl en voedingspatroon op kanker. Er is uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

Een bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over darmkanker en zijn of haar eigen gezondheid belangrijk vindt!

De bijeenkomst is op woensdag 20 maart van 19:00 - 21:30 uur in het restaurant van SJG Weert. Inschrijven is gratis, via de Agenda op www.sjgweert.nl. Hier vindt u ook meer informatie over het programma.