Kerstvakantietip: bezoek Museum W, een huis vol verhalen Speciaal voor gezinnen is er de gratis speurtocht BEESTENBOEL

Museum W, Meikoel 2, 6001 EE Weert, www.museumw.nl

De kerstvakantie staat bijna voor de deur en dan is het natuurlijk leuk om er lekker op uit te gaan. In Weert kun je Museum W bezoeken, een huis vol verhalen. Je ziet er schilderijen, beelden, prehistorische urnen en prachtig zilverwerk in een spannend vormgegeven schatkamer. Tijdens de kerstvakantie ontdek je spelenderwijs Museum W door te speuren naar dieren.
 

Prikkelende presentatie

In Museum W leg je een route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken heeft of krijgt. Wil je meer weten over hoe de mens in verleden en heden zijn leven op allerlei gebied heeft vormgegeven, dan is Museum W een bezoek waard.

 

Maar er is meer te zien. De prachtig gerenoveerde voormalige Raadzaal, de plek die eeuwenlang het machtscentrum van de stad was, toont een wisselende selectie van hedendaagse kunst. In de gevel van Museum W is een video-installatie van Viewmaster Projects en kunstenaar Arno Coenen te bekijken. De computeranimatie vertelt een beeldverhaal waarin naast universele thema’s als geloof, hoop, liefde, onschuld, kwaad en de dood ook licht en kleur een hoofdrol spelen.

 

Tentoonstelling TELLING STORIES

Ook zijn er indrukwekkende verhalen van en over mensen overal vandaan te ontdekken. Niet de grote verhalen gemarkeerd door invloedrijke personen en belangrijke gebeurtenissen, maar kleine persoonlijke vertellingen. In korte, intieme videoportretten van audiovisuele kunstenaars Martin en Inge Riebeek vertellen mensen wat voor hen essentieel is in hun leven. Fotograaf Rob Moorees maakte een selectie van ruim honderd bijzondere foto’s uit de fotocollectie Spaarnestad van het Nationaal Archief en schreef hier boeiende columns bij.

 

Speurtocht BEESTENBOEL

Tijdens de kerstvakantie kun je spelenderwijs Museum W ontdekken door te speuren naar dieren, samen met ‘Roggie’. De speurtocht neemt je mee door de collectiepresentatie op de 1e en 2e verdieping. Bij de ontvangstbalie kun je vragen naar de Speurtocht Beestenboel. Het boekje is gratis verkrijgbaar en geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar.

 

Handig om te weten

Museum W is geopend op tweede kerstdag en van dinsdag tot en met zondag tussen 11 en 17 uur. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten. Meer weten? Kijk op www.museumw.nl voor alle informatie.

 

Kerstvakantietip: bezoek Museum W, een huis vol verhalen

Speciaal voor gezinnen is er de gratis speurtocht BEESTENBOEL

 

Museum W, Meikoel 2, 6001 EE Weert, www.museumw.nl