7 feb 2019

Lezing Rens Raemakers 27 februari bij Bibliocenter Ittervoort over kanker en hoe ermee om te gaan: ‘Wél positief blijven’

Bibliotheek Begoniastraat 11 in Ittervoort / in de Basisschool

Lezing van Rens Raemakers over zijn boek 'Wèl positief blijven' bij Bibliocenter Ittervoort op 27 februari. Hij vertelt zijn openhartige verhaal over kanker en hoe hij daarmee omging toen hij op achttienjarige leeftijd kanker kreeg. ‘Wél positief blijven’ gaat over het leven, over eruit halen wat erin zit. “Want kanker is geen wedstrijd: het is een kwestie van pech of geluk. Je moet de ziekte doorstaan, je kunt het niet overwinnen." 

Woensdag 27 februari om 19.30 uur is Rens Raemakers te gast bij Bibliocenter in Ittervoort. Aanmelden via www.bibliocenter.nl . Je vindt de bibliotheek aan de Begoniastraat 11 in Ittervoort in de school. De toegang is gratis.

Rens Raemakers is achttien jaar als hij de schrik van zijn leven krijgt: hij heeft zaadbalkanker met uitzaaiingen. In zijn boek Wél positief blijven vertelt hij hoe hij omging met tegenslag, pijn en de groeiende kloof tussen hem en de rest van de wereld. Het boek gaat over het kostbare bezit van een gezond lichaam. Openhartig vertelt Rens de rauwe werkelijkheid van operaties, loodzware chemotherapie en stamceltransplantaties die uiteindelijk zijn leven redden.

Kanker is geen wedstrijd

Tijdens zijn ziekte hoorde hij vaak: 'Rens, wel positief blijven', ook toen hij doodziek was en de kans op overleving slechts dertig tot vijftig procent was. “Positief blijven heeft geen invloed op de genezing van kanker. Het is geen strijd die ik kon winnen, want kanker is geen wedstrijd: het is een kwestie van pech of geluk. Je moet de ziekte doorstaan, je kunt het niet overwinnen.

" Hij hoopt dat hij met zijn verhaal  steun kan bieden aan mensen die ziek zijn of het moeilijk hebben.

Rens Raemakers (1991) woonde in Neer. Raemakers was gemeenteraadslid in Leudal en is nu lid van de Tweede Kamer voor D66.