Oppe Groos 2024 op 19 mei bij café Sjrake in Roggel

Café Sjrake, Kleine Laak 30 te Roggel, in de tuin.
19 - May - 2024 - 14:00 - 19 - May - 2024 - 19:00

Voor de vijfde keer op rij (alleen onderbroken door de coronapandemie) organiseert bigband Xpero dit jaar het minifestival “OPPE GROOS” op eerste Pinksterdag bij café Sjrake in Roggel. Hierbij meer informatie over de line-up: in totaal zullen vier bands acte de présence geven. Naast bigband Xpero zelf zullen de The Birdies, het Lucia Kwartet en Swingthese hun opwachting maken. 

The Birdies zijn ontstaan zo rond de eeuwwisseling, toen de ludieke golfclub “ERG” uit Roggel passende muziek zocht voor hun gala-avond. Jos Peeters (bas), Eric den Heijer (drums) en Pieter Steenvoorden (piano) werden aangezocht om deze avond luister bij te zetten met jazz-standards en andere, goed in het gehoor liggende, swingende klanken. Ter plekke moest een naam verzonnen worden voor dit gezelschap en werd uiteraard gekozen voor een term uit de golfsport: “The Birdies” (een birdie is “één onder par”, voor de kenners/liefhebbers). Tijdens hun optreden “Oppe Groos” zullen naar verluid enkele gastmuzikanten aan The Birdies worden toegevoegd.

Het Lucia Kwartet bestaat uit een viertal leden van harmonie St. Lucia uit Neeritter die in 2008 het initiatief namen om als kwartet met elkaar muziek te gaan maken. Sindsdien heeft het Lucia Kwartet aan diverse evenementen hun medewerking verleend: de Abdij Concertino’s in Thorn; de Cultuurweek en het adventsconcert in Neeritter, feesten rond het kasteel te Horn, winterconcerten van zanggroep Toesjee. Inmiddels zijn er twee cd’s van het Lucia Kwartet uitgebracht. Het Lucia-Kwartet bestaat uit Willy Moors (dwarsfluit), Jo en Jack Hecker (klarinet) en André Hurxkens (bas-klarinet).

Jazzband Swingthese biedt een mix aan oude-stijl-varianten: New Orléans, Dixieland en Swing. Daarnaast bekende en gevoelige ballades uit het repertoire van de traditionele jazz en swingende latin-bossa's. Deze vijfkoppige band bestaat uit John van Schaijik (zang, gitaar, sax), Joseph Olivier (piano), Harry Bongaerts (drum), Gerard Loose (sax) en Pierre Houben (bas).  

And last but not least, ook bigband Xpero zal zelf op het podium plaatsnemen. Onder leiding van Wim Suilen zal deze band naast traditionals uit het bigband repertoire diverse populaire (zang)nummers laten horen.

Verspreid in de tuin worden zitjes gemaakt, maar een eigen picknickdeken meenemen is ook toegestaan. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd. De hapjes worden verzorgd door bigband Xpero. Hans en Marleen van café Sjrake staan garant voor de drankjes. 

Het tuinfeest is gratis toegankelijk voor iedereen. En wie wil er nou niet op een zondagmiddag in de buitenlucht bij café Sjrake komen relaxen met leuke muziek en een lekker glas bier of wijn.

We hopen jullie dan ook allemaal te mogen begroeten op zondag 19 mei vanaf 14:00 uur bij café Sjrake (Kleine Laak 30 te Roggel) in de tuin. En hadden we het al gezegd: gratis entree!