Vrijdag 12 mei receptie Percussiegroep Fanfare Concordia na behalen landstitel

Gemeenschapshuis Pestoeërskoel, Sillenhoek 4 in Leveroy
12 - May - 2023 - 20:00 - 12 - May - 2023 - 21:00

Op vrijdag 12 mei van 20.00 – 21.00 uur houdt de Percussiegroep van Fanfare Concordia Leveroy een receptie in Gemeenschapshuis Pestoeërskoel, Sillenhoek 4 in Leveroy vanwege het behaalde landskampioenschap tijdens het ONSK.

 

De Percussiegroep werd op zaterdag 15 april 2023 Nederlands Kampioen bij de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) in Zutphen. De percussiegroep behaalde onder leiding van dirigent Guido Pouwels maar liefst 96 punten voor de compositie The Hunt van Martijn Oostra. Dat was goed voor het predikaat lof der jury, de hoogste dagscore, de solistenprijs voor de pauken en de landstitel in de Topklasse ongestemd. Om dit Nederlands Kampioenschap en deze successen te vieren, biedt het bestuur de dame en heren van de Perucssiegroep een receptie aan waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

 

De Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen werden gehouden in de Buitensociëteit van de Hanzehof Zutphen. De ONSK heeft alle divisies compositieopdrachten uitgeschreven. Dat resulteerde in spiksplinternieuwe werken van Helmer Bijl (ongestemd basisklasse), Roel Jan Jongsma (ongestemd middenklasse), Martijn Oostra (ongestemd topklasse), Wibrand van Norel (gestemd jeugdklasse), Gerben Jongsma (gestemd basisklasse), Etienne Houben (gestemd middenklasse) en Ruben Maathuis (gestemd topklasse). Het werk voor de jeugdklasse kent vrij eenvoudige ritmische bouwstenen zodat alle spelende jeugdleden mee konden doen. De percussiepartijen kunnen naar believen worden gedubbeld en de ad libitumpartijen kunnen naar eigen inzicht worden ingevuld.