Fermenteren doet meer dan je voedsel op een gemakkelijke en duurzame manier langer houdbaar maken. Gefermenteerde groente geeft een andere smaakbeleving dan verse groente en is ook nog eens gezond. Gefermenteerde groenten stimuleren namelijk een gezonde darmflora en vergroten daarmee je weerstand.
Fermenteren doe je toch alleen in de herfst of in de winter? Nee, echt niet! Je kunt het hele jaar door groente fermenteren en we gaan dan ook aan de slag met wat er in het seizoen voorhanden is.
Je kunt gefermenteerde producten tegenwoordig weer overal kopen, maar zelf fermenteren is veel leuker. Je stopt in jouw fermentatie pot wat jij graag eet, je kunt met de seizoenen mee variëren en je eigen smaken creëren.
Je hebt geen dure spullen nodig: een snijplank, een scherp mes en echt schone glazen (weck)potten en je kunt beginnen.
Wil je weten hoe je te werk gaat en het zelf proberen? Schrijf je in voor de workshop.
"Workshop Fermenteren” op maandag 29 januari 2024 19.30 uur
Presentatie: Rika Verhoef, Veltdocent, meesterherborist en voedingsadviseur.
Locatie: Bezoekerscentrum Leudal, aanvang stipt om 19.30 uur, inloop vanaf 19.10 uur.
Voor Veltleden € 12,50, niet-leden betalen € 15,00 beiden incl. inclusief koffie/thee.
*Aanmelden verplicht via deze link https://forms.office.com/e/mfYaW3zYUK
*De workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen.
*De volgorde van aanmeldingen worden bepaald door de binnengekomen betalingen.
Het boek groenten fermenteren is die avond te koop.
https://lauriekoek.nl/boekrecensie-groenten-fermenteren-van-seizoen-tot-seizoen/