ZIEN KIJKEN BLIK ONTMOET: Een ontmoeting met Harry van de Boel tot 31 maart 2024

Thorn / Midden-Limburg
24 - Oct - 2023 - 31 - Mar - 2024

THORN: Het werk van kunstenaar Harry van de Boel (1928 - 2015) keert terug naar zijn geboorteplaats Thorn in Limburg. De tentoonstelling, te zien tot 31 maart 2024, biedt een overzicht van schilderijen uit verschillende periodes in zijn leven. Zijn kenmerkende stijl loopt als een rode draad door het oeuvre. De meeste schilderijen zijn afkomstig van de familie Van de Boel en zijn te koop.

In zijn soms uitbundige en soms ingetogen werk zijn de ziel en passie van de kunstenaar duidelijk zichtbaar. Mensen, dieren en landschappen ontstaan uit krachtige kleuren die in dynamische bewegingen op het doek zijn gezet.

Wat Harry van de Boel onderscheidde, was zijn voortdurend experimenteren met kleur en materie tijdens het schilderproces. De kleuren worden expressiever en de verflagen worden dikker, waarbij de kleur uiteindelijk de compositie bepaalt. Hij beeldhouwde als het ware met verf.

De tentoonstelling biedt de kunstliefhebber een kans om het werk van dichtbij te ervaren en zijn evolutie als kunstenaar te volgen. Het is een eerbetoon aan een kunstenaar wiens werk nog steeds blijft fascineren.

Locatie: Museum Thorn, Wijngaard 14, 6017 AG Thorn

Te zien vanaf heden tot 31 maart 2024

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@museumthorn.com